Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: Χάθηκαν τα «ψηφιακά» της ίχνη -Η Google θα δώσει απαντήσεις

Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: Χάθηκαν τα «ψηφιακά» της ίχνη -Η Google θα δώσει απαντήσεις

Θρίλερ συνεχίζει να εκτυλίσσεται σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης της 19χρονης Αρτεμις από το Κορωπί.

Τα τελευταία στίγματα του κινητού της τηλεφώνου διαγράφηκαν πρόσφατα και με αυτό τον τρόπο εξαφανίστηκαν τα «ψηφιακά» της ιχνη. Αναζητείται έτσι, εκείνος που διέγραψε τα ίχνη της, με τις υπηρεσίες της Google να αναμένεται να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην εύρεσή του. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κινήθηκε άμεσα προς την Google, πριν παρέλθει το εξάμηνο από την εξαφάνιση και χαθούν τα πειστήρια.

Οι πρώτες απαντήσεις από το Instagram της 19χρονης Άρτεμις Βασίλη, δε βοήθησαν τις έρευνες των Αρχών καθώς η ίδια δε φάνηκε να έχει ιδιαίτερες επαφές πριν ή μετά την εξαφάνιση.

Όπως αναφέρει η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», σημαντική ήταν η βοήθεια του Εγκληματολόγου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Εξεταστή Ψηφιακών Πειστηρίων, Βασίλη Γεωργόπουλου. Με πρωτοβουλία της εκπομπής και κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια, άνοιξε ο δρόμος για την συνέχεια των ψηφιακών ερευνών.

«Κάποιος έσβησε όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη από το λογαριασμό της»

Τις προηγούμενες ημέρες, η εκπομπή απευθύνθηκε στον Εγκληματολόγο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων, προκειμένου να εντοπίσει το ακριβές στίγμα του κινητού τηλεφώνου της Άρτεμης Βασίλη. Σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype, ο Βασίλης Γεωργόπουλος, είπε στην εκπομπή:

«Η οικογένεια μετά από δική σας πρωτοβουλία με εξουσιοδότησε να ερευνήσω τις δυο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα τάμπλετ που χρησιμοποιούσε η Άρτεμις, με σκοπό να εντοπιστούν τα τελευταία ηλεκτρονικά της ίχνη. Η κοπέλα είχε συνδέσει το κινητό με το gmail της. Στην έρευνά μου διαπίστωσα ότι κάποιος έσβησε όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη από το λογαριασμό της, εξαφανίζοντας και χρήσιμα για την έρευνα, στοιχεία του κινητού της».

Σε ερώτηση για το αν μπορούν αυτά να ανακτηθούν, ο Βασίλης Γεωργόπουλος απάντησε: «Θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες από την αρμόδια αστυνομική Αρχή, γιατί έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες από την εξαφάνιση και στους έξι τα αρχεία αυτά σβήνονται…».

Η νέα μαρτυρία για την 19χρονη Αρτεμις

Στο μεταξύ, μία νέα μαρτυρία έφτασε στο τηλεφωνικό κέντρο του «Τούνελ» σχετικά με την 19χρονη Αρτεμις. Μάρτυρες ισχυρίζονται πως είδαν μία κοπέλα με κοινά χαρακτηριστικά και ενδυμασία με την αγνοούμενη μία ημέρα μετά την εξαφάνισή της. «Επιστρέφαμε Σάββατο απόγευμα με το σύζυγό μου από την Ανάβυσσο και είδαμε έξω από ένα εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο μία κοπέλα. Φορούσε άσπρα αθλητικά παπούτσια, σκούρο παντελόνι και ανοιχτόχρωμη μπλούζα ή πουκάμισο. Είχε και μία σκουρόχρωμη τσάντα πλάτης. Φαινόταν κουρασμένη και χαμένη. Μας έκανε εντύπωση γιατί περπατούσε μόνη της στην ερημιά στην περιοχή Κίτσι στο Κορωπί», ανέφεραν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS