Κορωνοϊός: Ανησυχία για την Αττική, 341 κρούσματα -Τα διπλάσια από ό,τι στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την Αττική, 341 κρούσματα -Τα διπλάσια από ό,τι στη Θεσσαλονίκη

Σχεδόν 1 στα 3 νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφτηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εντοπίζονται στην Αττική, την ώρα που η Θεσσαλονίκη καταγράφει 170 νέες μολύνσεις.

Σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ, από σύνολο 942 μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο, 913 αφορούν σε εγχώρια κρούσματα. 29 διαγνώσεις αφορούν σε εισαγόμενα κρούσματα και 22 ακόμη εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη
Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, στον κεντρικό Τομέα Αθηνών, εντοπίστηκαν την τελευταία ημέρα 90 νέα κρούσματα. Σε ό, τι αφορά τη Δυτική Αττική, η οποία παραμένει σε αυστηρό Lockdown, εκεί καταγράφονται 30 νέες περιπτώσεις του κορωνοϊού.

krousmata 30.12.2020Τέλος, 19 κρούσματα καταγράφονται στην Κοζάνη, δεύτερη περιοχή όπου ισχύουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού από τα μέσα Δεκεμβρίου.
krousmata2 30.12.2020

11 περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πέραν της Δυτικής Αττικής και της Κοζάνης, περιοχές που παραμένουν σε αυστηρό lockdown, μια σειρά από περιφέρειες, δήμους και περιοχές μοιάζουν να παρουσιάζουν ανησυχητικά σημάδια «αντίστασης» του κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Οι 11 περιοχές είναι οι εξής:

Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Δήμος Περιστερίου
Δήμος Ιλίου και Αχαρνών
Περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής
Κάλυμνος
Δήμος Ασπροπύργου
Δήμος Ελευσίνας
Κοζάνη
Δήμος Εορδαίας
Δήμος Βοΐου
Νωρίτερα, ανακοινώθηκε παράταση του σκληρού lockdown σε πέντε περιοχές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Κοζάνη, την Εορδαία και στον Δήμο Βοΐου παρατείνεται η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS