Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις γιορτές: 5.000 αστυνομικοί, drones και ρολά στο μετρό Συντάγματος

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις γιορτές: 5.000 αστυνομικοί, drones και ρολά στο μετρό Συντάγματος

Τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού τις μέρες των γιορτών πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, ειδικά για τις βραδινές ώρες που ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας, και η αυστηροποίηση των ελέγχων σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού μέσω του συγχρωτισμού.

O σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για τα περιοριστικά μέτρα τις μέρες των γιορτών
Σύμφωνα πληροφορίες, προβλέπονται αυξημένοι έλεγχοι της ΕΛΑΣ τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προκειμένου να αποτραπούν τυχόν συγκεντρώσεις, αλλά και ο συγχρωτισμός, όπως αυτός προ ημερών στην πλατεία Συντάγματος που προκάλεσε «συναγερμό» στις υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας προσανατολίζονται σε αναστολή δρομολογίων και κλείσιμο των σταθμό του μετρό -κυρίως του Συντάγματος- από τις 18:00 έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ την ίδια ώρα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμη και κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής για την αποφυγή κίνησης πολιτών μετά τις 22:00 το βράδυ.

Επίσης σε επιφυλακή θα βρίσκονται και τα drones για την επιτήρηση περιοχών προκειμένου να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις σε οικίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των αστυνομικών που θα χρησιμοποιηθεί για τον σχεδιασμό, τουλάχιστον την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να φτάσει τους 4.000 με 5.000.

Σαρωτικοί θα είναι εξίσου οι έλεγχοι σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, αλλά και σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προσπάθειες μετακίνησης εκτός νομών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ