Αγρότες: Έρχονται στην Αθήνα με τα τρακτέρ την Τρίτη -Κινητοποιήσεις σε τελωνεία, λιμάνια και δρόμους

Αγρότες: Έρχονται στην Αθήνα με τα τρακτέρ την Τρίτη -Κινητοποιήσεις σε τελωνεία, λιμάνια και δρόμους

Οι αγρότες αποφάσισαν μετά την πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη με τρακτέρ και αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων και δημοσίων κτιρίων.

Την Πέμπτη (15/2), οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Τρακτέρ βρίσκονται «σε θέση μάχης» έτοιμα να μπλοκάρουν τη κυκλοφορία στα τελωνεία της Νίκης, των Ευζώνων και των Κήπων.

Οι αγρότες αποφάσισαν να κατευθυνθούν στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης (20/2) με τα τρακτέρ τους, αλλά και με αυτοκίνητα και λεωφορεία, καλώντας τους συναδέλφους τους σε μαζική συμμετοχή, αφού πρώτα συνομιλήσουν με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μεταβούν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα.

Οι αγρότες που βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένα μπλόκα από το κέντρο της Ελλάδας, αναμένεται να αποκλείσουν τελωνεία, λιμάνια και δρόμους.

Εκτιμούν ότι έχουν περεταίρω δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο για το κόστος παραγωγής (ρεύμα και πετρέλαιο), την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Στη χθεσινή σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, συμφώνησαν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων επειδή δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από τον πρωθυπουργό.

Π. Μαρινάκης: «Έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως «μετά την δίκαιη και ολοκληρωμένη πρόταση του πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των αγροτών σε συνέχεια των όσων εξαγγέλθηκαν και τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα παρερμηνείας». Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «προφανώς θα υλοποιήσει όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός» και ότι έχει «μεγάλη σημασία η συνέπεια έργων και λόγων».

Ξανά στα μπλόκα οι αγρότες -Απέκλεισαν το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Θράκης

Στα μπλόκα τους επέστρεψαν χθες οι εκπρόσωποι των αγροτών για να τους ενημερώσουν σχετικά με την οργάνωση της μεγάλης διαδήλωσης στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί πως οι αγρότες έχουν αποκλείσει από το πρωί της Πέμπτης (15/2) την είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Θράκης, έχοντας τοποθετήσει σανό, λάστιχα με πανό και μαύρες σημαίες.

Οι Αστυνομία μπλόκαρε το πρωί της Πέμπτης (15/2) αγρότες στην Επανομή που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να διαμαρτυρηθούν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ