Αλέξης Κούγιας: Δίνει τη δική του απάντηση στα fake news για την περιουσιακή του κατάσταση

Αλέξης Κούγιας: Δίνει τη δική του απάντηση στα fake news για την περιουσιακή του κατάσταση

Τη δική του απάντηση στα fake news για την περιουσιακή του κατάσταση, και συγκεκριμένα στις φήμες που έκαναν λόγο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σημαντικών του ακινήτων, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Η ανακοίνωση αναλυτικά

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, από γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα, ο οποίος στο παρελθόν είχε τεράστια προβλήματα με τη Δικαιοσύνη λόγω κατηγορίας περί λαθρεμπορίου καυσίμων, όταν είχε κρατηθεί προσωρινά, διακινείται η ψευδής και συκοφαντική είδηση ότι είναι κατασχεμένα από την εφορία και από τράπεζες και ότι πρόκειται να εκπλειστηριαστούν σημαντικά ακίνητα ιδιοκτησίας μου, άλλοτε το εμβληματικό νεοκλασικό γραφείο μου στην λεωφόρο Βασ. Σοφίας αρ. 55 και τώρα το ιδιόκτητο ακίνητο μου στην Βουλιαγμένη.

Η αλήθεια είναι η εξής: κατόπιν καταγγελίας συγγενικού μου προσώπου στο παρελθόν και μετά από το διαζύγιό μου η Α΄ και η Δ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών αλλά και το ΚΕΦΟΜΕΠ μου επέβαλαν φορολογικά πρόστιμα 18.900.000 ευρώ για δήθεν αποκρυβέντα εισοδήματά μου την περίοδο 2000 – 2010.

Αιτία επιβολής αυτών των φόρων και των προστίμων ήταν ότι ευρέθησαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς μου αυτά τα ποσά και η εφορία αγνόησε ότι ήταν χρήματα, τα οποία μετέφερα στην Ελλάδα από την Ελβετία μετά τον γάμο μου που, όπως είναι γνωστό, τελέστηκε τον Ιανουάριο του 2001, όταν αποφάσισα, αφού δημιούργησα οικογένεια, να μεταφέρω στην Ελλάδα όλα τα χρήματα, τα οποία είχα αποκτήσει από την άσκηση του λειτουργήματός μου σε υποθέσεις επιχειρήσεων ιδιοκτησίας μεγάλων Ελλήνων επιχειρηματιών διεθνούς εμβέλειας από το έτος 1975 έως και το έτος 2001.

Οι αποφάσεις αυτές των Δ.Ο.Υ. και του ΚΕΦΟΜΕΠ εκρίθησαν από τότε μέχρι σήμερα αμετακλήτως από τα Διοικητικά Δικαστήρια και το Συμβούλιο Επικρατείας ακόμη και στην Ολομέλεια μετά από αναιρέσεις του Ελληνικού Δημοσίου κατά των υπέρ μου αποφάσεων και τελικώς το έτος 2019 από τα 18.900.000 ευρώ πρόστιμα απέμειναν μόνο 1.800.000 ευρώ, τα οποία έκτοτε ρύθμισα με όλες τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις και καταβάλλω συνολικά κάθε μήνα στο Ελληνικό Δημόσιο, περιλαμβανομένων και των ετήσιων φορολογικών μου υποχρεώσεων, ποσά τα οποία κυμαίνονται από τις 40.000 ευρώ έως τις 52.000 ευρώ.

Συγχρόνως, ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου εκκρεμούσαν μέχρι σήμερα 2 προσφυγές μου και γι’ αυτό υπήρχε το υπόλοιπο ποσό του 1.800.000 ευρώ, αλλά όπως με πληροφόρησαν οι συνεργαζόμενοι με μένα δικηγόροι φορολογικού δικαίου, εχθές εξεδόθη ακόμη μια απόφαση, η οποία με δικαίωσε και η οποία αφορούσε χρήματα, τα οποία μετεφέρθησαν από λογαριασμό μου στην τράπεζα UBS στην Ελβετία ύψους 1.200.000 ευρώ και για τα οποία επίσης δικαιώθηκα, οπότε το εναπομείναν πλέον ποσό, το οποίο πρέπει να εξοφλήσω, εάν δεν δικαιωθώ και στην τελευταία προσφυγή μου, η οποία εκκρεμεί ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων , όπως έγινε και με όλες τις προηγούμενες προσφυγές μου, είναι ύψους 700 χιλιάδων ευρώ περίπου.

Όσον αφορά τις δήθεν κατασχέσεις από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ύψους 1.400.000 ευρώ και του fund doValue, πρόκειται για την ίδια υπόθεση και αφόρα εγγύησή μου για την εξόφληση δανείου, το οποίο έλαβε από την Eθνική Τράπεζα το έτος 2006 σημαντικότατος και επώνυμος Έλληνας εφοπλιστής κρητικής καταγωγής για την αγορά ενός εκπληκτικού ακινήτου στο Ηράκλειο Κρήτης, ουσιαστικά για ένα ακρωτήριο με σπίτι 1.000 τ.μ., το οποίο δυστυχώς εγώ πρέπει να εξοφλήσω και γι’ αυτό το λόγο συμβιβάστηκα με το fund doValue που αγόρασε αυτό το δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, και το έχω ήδη εξοφλήσει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.

Όσον αφορά τις τρέχουσες φορολογικές μου υποχρεώσεις από την άσκηση του λειτουργήματος μου, αυτές εξοφλούνται κανονικά και ουδέποτε είχα το παραμικρό πρόβλημα είτε με την Α΄ Δ.Ο.Υ., είτε με την Δ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών , όπου υπάγονται τα 2 ιδιόκτητα γραφεία μου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 55 και στην οδό Σταδίου 33, όπου και απασχολούνται οι συνεργάτες μου.

Όλη αυτή η προσπάθεια δυσφημήσεώς μου οφείλεται στο μίσος και στη ζηλοφθονία που έχει απέναντι μου ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας – ποδοσφαιρικός παράγοντας, ο οποίος για να με δυσφημήσει μέσω των 2 δικηγόρων του, αντί να έρθει σε συμφωνία μαζί μου, για να συμψηφίσουμε τις εκατέρωθεν απαιτήσεις μας από αποφάσεις πολιτικών Δικαστηρίων επί αγωγών που εκκρεμούν, προτιμά να κατασκευάζει όλη αυτή τη δυσφημιστική εκστρατεία με πρωταγωνιστή τον δικηγόρο του, εις βάρος του οποίου εκκρεμούν τόσο μήνυση για την συκοφαντική μου δυσφήμηση από αυτήν τη δημοσιότητα, όσο και αγωγή αποζημιώσεώς μου, αλλά και πειθαρχική δίωξη ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ.

Η απόδειξη όλων των ως άνω είναι ότι το ποσό, για το οποίο δήθεν επρόκειτο να γίνει ο πλειστηριασμός του εμβληματικού γραφείου μου και πρόκειται δήθεν να γίνει πλειστηριασμός της μονοκατοικίας μου στην Βουλιαγμένη, είναι ύψους 10.000 ευρώ, ενώ εις βάρος του επιχειρηματία – ποδοσφαιρικού παράγοντα έχει επιδικαστεί υπέρ μου ως αποζημίωση το ποσό των 25.000 ευρώ που με τους τόκους ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να μου καταβάλει, διότι μαζί με μπράβους επετέθησαν και με χτύπησαν στη Βουλιαγμένη προκαλώντας μου επικίνδυνες σωματικές βλάβες, επειδή μέσα από τη δουλειά μου αποκάλυψα πώς «στήθηκε» η δήθεν εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor1.

Σημειωτέον ότι γι’ αυτή την εγκληματική επίθεση εις βάρος μου ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση 12 μηνών, ενώ στο Δικαστήριο προέκυψε ότι έχει καταδικαστεί αμετακλήτως για διαφορά πολύ σοβαρά αδικήματα, μεταξύ των οποίων σε φυλάκιση πολλών μηνών για δωροδοκία υπάλληλων του Υπουργείου Συγκοινωνιών, όταν ήταν δάσκαλος μιας μικρής σχόλης οδηγών στη Νίκαια, την οποία είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του, και για δωροδοκία ποδοσφαιριστή, όταν ήταν παράγοντας του Ιωνικού Νικαίας.

Εις βάρος όλων όσοι έχουν συμμετάσχει σε όλη αυτήν τη συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος μου, είτε είναι δημοσιογράφοι, είτε ιδιοκτήτες sites, έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις και αγωγές που εκκρεμούν ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων.

Στη διάθεση όλων αυτών, οι οποίοι είτε με συκοφάντησαν μέχρι τώρα, είτε ενδιαφέρονται να κάνουν αντικειμενική έρευνα, υπάρχουν όλα τα έγγραφα στοιχεία (αποφάσεις όλων των Δικαστηρίων, συμφωνίες και εξοφλητικές αποδείξεις με τις τράπεζες) και οτιδήποτε άλλο τους είναι απαραίτητο.

Είναι απαράδεκτο και ανήθικο να γίνονται αυτά τα δημοσιεύματα χωρίς διασταύρωση και χωρίς να επικοινωνήσει μαζί μου ουδείς από αυτούς που προέβησαν σε αυτές τις παράνομες συμπροφορές.

Ασκώ το λειτούργημά μου επί σχεδόν 50 χρόνια, εργαζόμενος επί 24ωρου βάσεως στα Δικαστήρια όλης της Ελλάδος, αλλά και πολλές φορές σε όλο τον κόσμο και έχω δημιουργήσει με τον πλέον έντιμο τρόπο μια πολύ μεγάλη περιουσία σε ακίνητα σε όλη την Ελλάδα και δεν επιτρέπω στον οιονδήποτε, ο οποίος, ενώ δεν μπορεί να με αντιμετωπίσει με έντιμο τρόπο είτε στα Δικαστήρια είτε στις επιλογές μου στην κοινωνική μου ζωή, προσπαθεί να με δυσφημήσει με αυτό τον ανήθικο τρόπο.

Στη διάθεση του οιουδήποτε θέλει να κάνει μια αντικειμενική έρευνα της περιουσίας μου είναι οι φορολογικές μου δηλώσεις και το Ε9.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ