Αναβάλλεται η αστυνομία των Πανεπιστημίων; -Οι πληροφορίες που άναψαν φωτιά στην κυβέρνηση

Αναβάλλεται η αστυνομία των Πανεπιστημίων; -Οι πληροφορίες που άναψαν φωτιά στην κυβέρνηση

Στη λήξη της ακαδημαϊκής χρονιάς και λίγο πριν από την έναρξη της επόμενης φαίνεται πως το ζήτημα της αστυνομίας των Πανεπιστημίων απασχολεί την κυβέρνηση, ενώ κυκλοφόρησαν πληροφορίες πως θα καθυστερήσει η εφαρμογή του μέτρου.

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» με τίτλο «Αναβάλλεται η εφαρμογή του μέτρου. Πανεπιστήμια χωρίς ΕΛ.ΑΣ.», με το δημοσίευμα να αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο θεσμός της Αστυνομίας των ΑΕΙ μπαίνει στον πάγο μέχρι νεοτέρας και ότι η φύλαξη των πανεπιστημίων θα γίνεται για την ώρα από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων.

Στο δημοσίευμα γίνεται, ωστόσο, αναφορά ότι η διαδικασία για τις προσλήψεις προσωπικού που θα στελεχώσει την αστυνομία των πανεπιστημίων δεν «παγώνει», αλλά θα προχωρήσει, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες εγκατάστασης των συστημάτων επιτήρησης των χώρων των πανεπιστημίων.

Πολιτική κόντρα για το μέτρο της αστυνομίας των πανεπιστημίων
Το ενδεχόμενο πάγωμα στην εφαρμογή του μέτρου της αστυνομίας των πανεπιστημίων, ήταν αναμενόμενο να προκάλεσε άγρια πολιτική κόντρα. Εξάλλου από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανεβάσει τους τόνους με τον Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει ότι όσοι αντιδρούν «συμπαρατάσσονται υπέρ της υπεράσπισης του δημοσίου πανεπιστημίου αλλά και της Δημοκρατίας». Μάλιστα ο τομεάρχης Παδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είχε προσθέσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Σήμερα, λοιπόν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το δημοσίευμα «Των ΝΕΩΝ» εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού από τη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για επικοινωνιακές κινήσεις με στόχο να χαϊδέψει το συντηρητικό του ακροατήριο.

Αμεσες ήταν οι απαντήσεις στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση από την Αριστοτελία Πελώνη, τον Λευτέρη Οικονόμου και τον Αγγελο Συρλιγο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σήκωσε το γάντι της αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε για ανευθυνότητα, καθώς υιοθέτησε ένα δημοσίευμα χωρίς πρώτα να έχει διασταυρώσει αν ισχύει ή είναι ανακριβές. Μετά την κυρία Πελώνη και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου διέψευσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως όχι μόνο δεν αναβάλλεται η εφαρμογή του μέτρου, αλλά και ότι η προκήρυξη για τις προσλήψεις θα ανακοινωθεί κανονικά τη Δευτέρα.

Στη ίδια γραμμή και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο οποίος σχολιάζοντας το δημοσίευμα «Των ΝΕΩΝ» για τα περί αναβολής της εφαρμογής του μέτρου της αστυνομίας των Πανεπιστημίων, δήλωσε πως ήδη έχουν βγει επιτροπές ασφαλείας, και μάλιστα ορισμένα πανεπιστήμια έχουν ήδη κάνει διαγωνισμούς και έχουν δώσει τα σχέδια ασφαλείας.

Η επίθεση Τσίπρα: Ορίζετε και ψηφίζεται νόμους που δεν μπορείτε να εφαρμόσετε
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «η κυβέρνηση παίρνει πίσω την εφαρμογή του μέτρου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το οποίο προώθησε σε συγκρουσιακό κλίμα. Αλήθεια πόσο αστείοι είναι;».

«Η θρασυδειλία δεν είναι μόνο ιδίωμα του κ. Μητσοτάκη, αλλά όλης της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει «Μας έλεγε ότι θα βάλει τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια και τώρα έρχεται να το πάρει πίσω. Επικοινωνιακές κινήσεις για να χαϊδέψετε το συντηρητικό σας ακροατήριο. Ορίζετε και ψηφίζεται νόμους που δεν μπορείτε να εφαρμόσετε».

Πελώνη: Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού
Με αιχμές εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εγκαλεί για «λαϊκισμό», «ψεύδη» και «δημαγωγία», η κυβέρνηση, δια της εκπροσώπου της, Αριστοτελίας Πελώνη, τοποθετείται για τη σημερινή παρουσία Τσίπρα στο Κοινοβούλιο.

Εστιάζοντας στην εφαρμογή του νόμου για τη φύλαξη των ΑΕΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνει ότι η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα αποδεικνύει για άλλη μια φορά, το μέγεθος της ανευθυνότητάς του. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τοποθετείται με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής με βάση δημοσιεύματα, δίχως να μπει στον κόπο να διασταυρώσει στοιχειωδώς την ακρίβειά τους. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι τις επόμενες μέρες δημοσιεύεται η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης των Πανεπιστημίων, που θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ. Αλλά η αλήθεια δεν ήταν ποτέ συμβατή με τον κ. Τσίπρα», σημειώνει.

Οικονόμου: Οι διαδικασίες εφαρμογής του νόμου προχωρούν κανονικά
«Οι διαδικασίες εφαρμογής του νόμου για τα μέτρα προστασίας των ΑΕΙ "τρέχουν" κανονικά και τη Δευτέρα θα εκδοθεί και η σχετική προκήρυξη», απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την αναφορά που έκανε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα το οποίο ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «σχετικά με το θέμα της ματαίωσης της προκήρυξης θέλω να σας ενημερώσω ότι οι διαδικασίες "τρέχουν" κανονικά. Η προκήρυξη, τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί κανονικά. Δεν υπάρχει καμία αναστολή στην όλη αυτή διαδικασία. Οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά όπως προβλέπεται και έχουν ανακοινωθεί».

Συρίγος: Το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία προχωράει κανονικά
Το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία προχωράει κανονικά, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, σχολιάζοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο αναβάλλεται η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

Ο κ. Συρίγος σημείωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι ήδη έχουν βγει επιτροπές ασφαλείας, και μάλιστα ορισμένα πανεπιστήμια έχουν ήδη κάνει διαγωνισμούς και έχουν δώσει τα σχέδια ασφαλείας. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες αστυνομικές δυνάμεις θα είναι άοπλες, και θα έχουν σταθερή παρουσία μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Πολλά πανεπιστήμια έχουν ζητήσει τις προδιαγραφές για να εφαρμοστεί το μετρό της κάρτας εισόδου για να μπαίνουν υπό έλεγχο οι φοιτητές. Εκτίμησε ότι το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει από το Νοέμβριο και μετά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ