Παράταση lockdown για Αττική-Θεσσαλονίκη, άλλες 18 περιοχές σε «βαθύ κόκκινο»

Παράταση lockdown για Αττική-Θεσσαλονίκη, άλλες 18 περιοχές σε «βαθύ κόκκινο»

Παράταση του lockdown σε Αττική και Θεσαλονίκη, ένταξη ακόμη 8 περιοχών σε «βαθύ κόκκινο», τηλεκπαίδευση σε όλα τα σχολεία της χώρας και διευκρινίσεις για την Καθαρά Δευτέρα περιελάμβανε η ενημέρωση από Χαρδαλιά, Παπαευαγγέλου, Μαγιορκίνη.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν κλειστά σε ολόκληρη την Ελλάδα τα σχολεία από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλε-εκπαίδευση.

Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό,τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία. Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο. Οπότε, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς και το πέταγμα του χαρταετού τη Δευτέρα θα γίνει κοντά στις οικίες. Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») παραμένουν:

Περιφέρειες

  1. Αττική
  2. Αιτωλοακαρνανία
  3. Θεσσαλονίκη
  4. Αχαΐα
  5. Βοιωτία
  6. Εύβοια πλην (Σκύρου)
  7. Φθιώτιδα
  8. Φωκίδα
  9. Κορινθίας
  10. Αργολίδα
  11. Αρκαδία
  12. Αρτας
  13. Θεσπρωτίας
  14. Ηρακλείου
  15. Σάμου
  16. Λευκάδας (πλην Μεγανησίου)
  17. Ρόδος
  18. Χίου
  19. Ανώγεια
  20. Κάλυμνος

Σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου τίθενται από αύριο 13 Μαρτίου και ώρα 6 το πρωί, μέχρι τις 22/3 οι εξής περιοχές:

Περιφέρειες

  1. Χαλκιδική
  2. Ευρυτανία
  3. Λέσβος


Δήμοι

  1. Ιωαννιτών
  2. Μετσόβου
  3. Κατερίνης
  4. Χανίων
  5. Σκιάθου


Παίρνοντας τον λόγο η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως χτες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανακήρυξη της πανδημίας Covid-19 από τον ΠΟΥ, παραθέτοντας τα στατιστικά της επιδημία. «Ας μην ξεχνάμε πως 95 εκατ. άνθρωποι έχουν ήδη αναρρώσει και 335εκατ δόσεις εμβολίων έχουν ήδη χορηγηθεί» σημείωσε.

Στην Ελλάδα, η πανδημία φαίνεται πως επικεντρώνει κατά κύριο λόγο στις μεγάλες μητροπολιτικές πόλεις όπως η Αττική, η Θεσσαλονίκη, αλλά και τα Γιάννενα, Λάρισα κα.

Άνω του 4,5% ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού

Πλέον, ο εβδομαδιάιος μέσος όρος νέων κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.100 νέα κρούσματα τη μέρα, ενώ διενεργούνται 45.000 τεστ κορωνοϊού ανά ημέρα. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την Παπαευαγγέλου, ο δείκτης θετικότητας αγγίζει το 4,5% για πρώτο φορά μέσα στο 2021. Η λοιμωξιολόγος τόνισε πως ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε σε γειτονιές της Αττικής, όπου ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ, το 7%.

Σήμερα, 20.000 είναι τα ενεργά κρούσματα και αφορούν ασθενείς νεότερης ηλικίας. Παρατηρείται επίσης αύξηση νέων κρουσμάτων σε όλες τις γειτονιές της Αττικής με περισσότερα από 10.000 κρούσματα. Η λοιμωξιολόγος σημείωσε πως σημαντική επιβάρυνση εμφανίζει και ο Πειραιάς, ιδιαίτερα το κέντρο της πόλης.

400 νοσηλείες ανά ημέρα λόγω κορωνοϊού

Σε ό, τι αφορά στην πίεση στο ΕΣΥ, ο μέσος αριθμός των νοσηλευθέντων την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε σε 400 ανά ημέρα, ενώ τις τελευταίας δύο ημέρες ξεπέρασε τα 500. Σε όλη τη χώρα, νοσηλεύονται 4.032 ασθενείς με κορωνοϊό,.

Στην Αττική έγιναν 2.000 εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα. «Βλέπουμε νεότερους να νοσηλεύονται, όταν αυξάνει η διασπορά πέφτει η μέση ηλικία των νοσηλευόμενων» σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Αύξηση και στις ΜΕΘ, στο 92% η πληρότητα στην Αττική

Ωστόσο, η λοιμωξιολόγος σημείωσε πως είναι «εμφανής είναι η μείωση των ανθρώπων ηλικίας άνω των 80 ετών στις ΜΕΘ, προφανώς λόγο της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης».

Σε κάθε περίπτωση, η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής αγγίζει το 92% «Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μειωθεί το ιικό φορτίο γεγονός που θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες» είπε η κα Παπαευαγγέλου.

Λίγο νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 2.405 νέα κρούσματα, 521 διασωληνωμένους και 49 θανάτους

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ