Ανακοίνωση - σοκ από Πλεύρη: Περιμένουμε πάνω από 15.000 κρούσματα

Ανακοίνωση - σοκ από Πλεύρη: Περιμένουμε πάνω από 15.000 κρούσματα

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή - Ίσως έρθουν τα μέτρα νωρίτερα

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως από το πρωί της Τρίτης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 550.000 τεστ, στα οποία εντοπίστηκαν 15.000 κρούσματα, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες. 

Ανακοίνωσε επίσης πως θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων η οποία θα εξετάσει αν τα μέτρα θα ισχύσουν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

«Αύριο θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να επαναξιολογηθούν τα μέτρα για να έρθουν νωρίτερα με βάση την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και την πιθανή πίεση στο ΕΣΥ», ανέφερε ο υπουργός.

Σε σχέση με την πιθανότητα αναθεώρησης των μέτρων, ανέφερε ότι τα στοιχεία από την Όμικρον «είναι ενθαρρυντικά ως προς την νόσηση», λόγω της ηπιότητάς τους. Τόνισε ότι οι νοσηλείες που θα χρειαστούν είναι συγκριτικά λιγότερες χρονικά από αυτές της μετάλλαξης Δέλτα. Δε θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα συγκριτικά με το ωράριο, είναι πάντα ανοιχτά τα μέτρα αλλά εφόσον αυτό δε μεταφέρεται σε πίεση στο ΕΣΥ δε θα αλλάξουν». 

Το μόνο σενάριο που άφησε ανοιχτό προς ώρας ο υπουργός Υγείας, είναι αυτό της μουσικής που όπως είπε «είχε παραμείνει ως ένα μέτρο για επαναξιολόγηση».

Τι είπε για την πιθανότητα ολικού lockdown

Την ίδια στιγμή, επισήμανε πως στην Αττική υπάρχει αύξηση 200-300% στα κρούσματα,νούμερα που δεν έδινε η μετάλλαξη Δέλτα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Όμικρον είναι κυριάρχη» υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο η Όμικρον θα αποτελεί το μοναδικό στέλεχος που «θα μας απασχολεί». Έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως το Σύστημα Υγείας προς το παρόν δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση, εξαιτίας της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον αγγίζει ήδη το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στην Αττική.

Σχετικά με τα νέα μέτρα, τόνισε ότι τα γήπεδα αποτελούσαν εστίες υπερμετάδοσης γιατί οι φίλαθλοι δεν τηρούσαν τα μέτρα, ενώ τόνισε ότι «σε ένα δυναμικό φαινόμενο μπορεί να αυστηροποιηθούν τα μέτρα». Παράλληλα, έπειτα από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, τόνισε ότι ανάλογα με την πορεία εξετάζεται το αν θα έρθουν νωρίτερα, ενώ ανέφερε ότι εφόσον χρειαστεί θα γίνουν πιο αυστηρά «αποκλείοντας όμως οριζόντιο κλείσιμο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ