Αναστάτωση στο Αίγιο: Εξαφανίστηκε όπλο από το αστυνομικό τμήμα - Γίνεται ΕΔΕ

Αναστάτωση στο Αίγιο: Εξαφανίστηκε όπλο από το αστυνομικό τμήμα - Γίνεται ΕΔΕ

Η απουσία του όπλου έγινε αντιληπτή πριν από περίπου ενάμιση μήνα, κατά τη διάρκεια ελέγχου καταγραφής-καταμέτρησης του οπλισμού της υπηρεσίας.

Εκεί, διαπιστώθηκε η ύπαρξη «κενού» μεταξύ των δηλωθέντων με εκείνα που υπάρχουν σε συγκεκριμένο χώρο στο κτίριο και υποτίθεται φυλάσσονται ως «κόρη οφθαλμού».

Έρευνα για την εξαφάνιση του όπλου από το ΑΤ Αιγίου


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», πρόκειται για πιστόλι που έχει χρεωθεί σε αστυνομικό που αποσπάστηκε σε υπηρεσία εκτός νομού - την περασμένη άνοιξη - και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, πριν την αποχώρησή του από την Αστυνομία Αιγίου, το παρέδωσε σε συνάδελφό του ώστε στη συνέχεια να μεταφερθεί στο ειδικό σημείο φύλαξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως ήταν αναμενόμενο, η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των επικεφαλής της τοπικής ΕΛΑΣ, προκειμένου να διερευνηθεί πώς εξαφανίστηκε ένα «κλειδωμένο» όπλο. Μάταια, όμως, καθώς μέχρι και σήμερα ουδείς γνωρίζει πού βρίσκεται και πολύ περισσότερο τι έχει συμβεί. Μάλιστα στο πλαίσιο της αρχικής έρευνας, κατά πληροφορίες της «Πελοπόννησος», υπήρξε επικοινωνία με τον αστυνομικό που, σύμφωνα με τα έγγραφα, εμφανίζεται ως κάτοχος του πιστολιού, ο οποίος έκπληκτος, επιβεβαίωσε και επισήμως πως πριν φύγει από την υπηρεσία του, παρέδωσε το όπλο σε συγκεκριμένο υπάλληλο. Παράλληλα, ο αστυνομικός που φέρεται να το παρέλαβε εμφανίζεται να υποστηρίζει πως το τοποθέτησε στο ερμάριο φύλαξης -ντουλάπα- χωρίς να γνωρίζει έκτοτε τι έγινε.

ΕΔΕ για την εξαφάνιση του όπλου


Από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση, με εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας, Ταξίαρχου Θεόδωρου Τσάτσαρη, διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), με σκοπό να διακριβωθεί το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες και με ευθύνη ποιου χάθηκε το υπηρεσιακό όπλο. Αν και η ΕΔΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν αποκλείεται, όπως ανέφεραν πηγές στην «Π», το πιστόλι να «λείπει» από τον Μάιο του 2022.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS