Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Σαρωνίδα: Ξανά στις φλόγες Πανόραμα και Ανάβυσσος - Σκληρή μάχη της Πυροσβεστικής

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Σαρωνίδα: Ξανά στις φλόγες Πανόραμα και Ανάβυσσος - Σκληρή μάχη της Πυροσβεστικής

Σε Πανόραμα και Ανάβυσσο αναζωπυρώθηκε η φωτιά με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη για να την θέσει υπό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική είχαμε πριν λίγο αναζωπύρωση στις περιοχές Πανόραμα και Ανάβυσσο. Λίγο νωρίτερα, η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς έδειχνε πολύ βελτιωμένη σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής και εκφράζονταν ελπίδες για σύντομη οριοθέτησή της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι στην περιοχή του Κουβαρά, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κάλυψε δώδεκα χιλιόμετρα μέσα σε μόλις δύο ώρες.

Εξασθενούν σταδιακά οι άνεμοι προβλέπει το meteo

Η πρόβλεψη του meteo πάντως για απόψε δείχνει σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Για το διάστημα 6-8 μ.μ. το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr προβλέπει μικρή περαιτέρω πτώση της έντασης των ανέμων.

Οι ριπές ανέμων από βόρειες διευθύνσεις στην περιοχή της Νότιας Αττικής στη μεγάλη πυρκαγιά του Κουβαρά προβλέπονται να μην ξεπεράσουν τα 60 km/h, ενώ αρκετά πιο ασθενείς θα είναι οι άνεμοι στις πυρκαγιές της Κορινθίας στο Λουτράκι και της Βοιωτίας στο Καπαρέλλι.

Οι φλόγες έχουν κάψει και έχουν προκαλέσει ζημιές σε άγνωστο αριθμό σπιτιών και εγκαταστάσεων, ενώ από την Πολιτική Προστασία δόθηκε εντολή εκκένωσης οικισμών.

Στις περιοχές στο Λαγονήσι και το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο υπήρχε νωρίτερα έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς κάτοικοι και τουρίστες εκκένωσαν εγκαίρως μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας. Οι ζημιές είναι μεγάλες στην περιοχή, με σπίτια και αυτοκίνητα να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Σαρωνικού ενημέρωσε πως οι πολίτες που έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και αναζητούν χώρο να φιλοξενηθούν, μπορούν να μεταβούν σε δομές του δήμου.

Συγκεκριμένα, έχουν ανοίξει πλέον οι δομές σε:

Α' ΚΑΠΗ στα Καλύβια (Λεωφόρος Σουνίου 33)
Β' ΚΑΠΗ στο Λαγονήσι (Λεωφόρος Καλυβίων 160)
Γ' ΚΑΠΗ στη Γαλάζια Ακτή (οδός Ψαρών 7)
ΚΑΠΗ Αναβύσσου (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου & Βασ. Φρειδερίκης), καθώς και το Δημαρχείο Σαρωνικού (Αθηνών και Ρήγα Φεραίου, Καλύβια).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ