Ανεβάζουν ταχύτητα οι εμβολιασμοί -Δημιουργούνται νέα κέντρα, εμβόλια 7 ημέρες την εβδομάδα μέχρι τα μεσάνυχτα

Ανεβάζουν ταχύτητα οι εμβολιασμοί -Δημιουργούνται νέα κέντρα, εμβόλια 7 ημέρες την εβδομάδα μέχρι τα μεσάνυχτα

Με γοργούς ρυθμούς «τρέχει» ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά της covid-19, αμέσως μετά την προγραμματισμένη διακοπή για την ημέρα του Πάσχα.

Από χθες πλήθος κόσμου συρρέει ξανά στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας προκειμένου να «χτιστεί» το επιθυμητό τείχος ανοσίας που θα επιτρέψει την σταδιακά επιστροφή στην κανονικότητα. Σημειώνεται ότι από την Δευτέρα του Πάσχα επαναλειτουργεί μετά από 6 μήνες η εστίαση, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα κι άλλοι περιορισμοί αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν.

Η τρίτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία»

Αυτόν τον μήνα ξεκινά η τρίτη φάση της Επιχείρησης «Ελευθερία». Γι' αυτό από αύριο, 5 Μαΐου αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων, με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι και 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Επίσης στόχος είναι τα εμβολιαστικά κέντρα να λειτουργούν σε 7ήμερη βάση μέχρι τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας, τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών.

«Η Επιχείρηση Ελευθερία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, πάντα με ασφάλεια και σεβασμό προς τους πολίτες. Πλέον, όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πόσα εμβόλια θα παραλάβουμε το επόμενο δίμηνο

Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις τον Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 τον Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις τον Μάιο, 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε έναν αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS