Αρνητές εμβολίων ζητούν πλαστά θετικά τεστ από εργαστήρια για να «γλιτώσουν» το εμβόλιο -Νέα καταγγελία από τη Δράμα

Αρνητές εμβολίων ζητούν πλαστά θετικά τεστ από εργαστήρια για να «γλιτώσουν» το εμβόλιο -Νέα καταγγελία από τη Δράμα

Σοβαρή καταγγελία για την παράνομη δραστηριότητα ομάδων αντιεμβολιαστών έκανε δημόσια η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Μιλώντας για το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, η κυρία Βασιλείου -επικαλούμενη δηλώσεις καθηγητή του ΑΠΘ- σημείωσε ότι «ένας ανεμβολίαστος ή ασυμπτωματικός ο οποίο κυκλοφορεί ανάμεσά μας είναι σαν να κρατάει στο χέρι του ένα περίστροφο και να πυροβολεί ανεξέλεγκτα. […] Τρεις θα σκοτώσει, 10 θα τραυματίσει, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί».

Η γραμματέας του ΙΣ Δράμας τόνισε ότι η Πολιτεία σέβεται την επιλογή του αρνητή να μην εμβολιαστεί, με την προϋπόθεση ότι θα κάνει δυο τεστ την εβδομάδα. «Αυτός δεν μπορεί να σεβαστεί αυτό που πρέπει να κάνει ώστε να παραμείνει ανεμβολίαστος αλλά να ελέγχεται; Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι δεν το σέβονται», προσέθεσε.

«Σαφάρι» για πλαστά θετικά τεστ από αντιεμβολιαστές
Σύμφωνα με την Όλγα Βασιλείου, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας πληροφορήθηκε ότι υπήρχαν επίμονες… οχλήσεις σε μικροβιολογικά εργαστήρια, από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που εντάχθηκαν -ή επρόκειτο να ενταχθούν- στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Με το θετικό τεστ, ωστόσο, θα απέφευγαν το εμβόλιο, τουλάχιστον για 6 μήνες.

Οι συγκεκριμένες ομάδες αρνητών των εμβολίων ζητούσαν από το προσωπικό των εργαστηρίων να τους δοθεί θετικό rapid test -με φράσεις όπως «δώστε μου μωρέ ένα χαρτί να τελειώνουμε», ισχυριζόμενοι ότι είχαν «βγει» θετικοί από self test που έκαναν στο σπίτι τους. Άλλοι, σύμφωνα με την κυρία Βασιλείου, παρακαλούσαν για να ψευδή βεβαίωση θετικού τεστ, λέγοντας πως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το αντίτιμο του τεστ.

«Υπάρχουν τρύπες ασφαλείας στο σύστημα»
«Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία. Μπορεί κάποιος να μας πει με σιγουριά ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα ακολουθήσουν την υποχρέωση που τους επιβάλει η Πολιτεία να κάνουν δυο τεστ την εβδομάδα; Οι συνάδελφοι μας θα μπουν στη διαδικασία πραγματικά να κάνουν αυτά τα δυο τεστ και να τα δηλώνουν με δική τους υπογραφή και σφραγίδα;», διερωτήθηκε.
«Εννοείται πως υπάρχον τρύπες ασφαλείας στο σύστημα», υπογράμμισε η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, αλλά επισήμανε ότι για την κατάσταση αυτή δεν φταίνε η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

«Η Πολιτεία εδώ και τόσο καιρό μας έχει δώσει το δικαίωμα να εμβολιαζόμαστε δωρεάν. Έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα στην οποία οποιοσδήποτε πολίτης με τον ΑΜΚΑ και τα προσωπικά του στοιχεία μπορεί να κλείσει ένα ραντεβού. Μας έχει διευκολύνει τόσο στο κομμάτι αυτό, κι εμείς μπαίνουμε στη διαδικασία να δηλώνουμε ψευδή αποτελέσματα και να κοροϊδεύουμε το κράτος βγάζοντας ένα ψευδές πιστοποιητικό εμβολιασμού», υπογράμμισε.

«Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Δράμας έχει σοβαρότατο πρόβλημα, δημιουργούνται σε παιδιατρικές κλινικές, κλινικές Covid. Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτή την κατάσταση; Ως πολίτες, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. [...] Ως γιατρός δικαιολογώ τον φόβο και την άγνοια. Όμως το ψευδώς θετικό rapid test και ένα πιστοποιητικό στο χέρι που δίνει το δικαίωμα να μπει κάποιος  σε κλινικές, νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και  σε σχολεία, δεν το επιτρέπω», διεμήνυσε καταλήγοντας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS