Ανεμβολίαστοι άνω των 60: Πως επιβάλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ - Ο τρόπος πληρωμής και οι εξαιρέσεις

Ανεμβολίαστοι άνω των 60: Πως επιβάλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ - Ο τρόπος πληρωμής και οι εξαιρέσεις

Από χθες Δευτέρα 17 Ιανουαρίου επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών. Να σημειωθεί ότι για τον Ιανουάριο του 2022, για την παραβίαση της υποχρέωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 50 ευρώ.

Το πρόστιμο των 100 ευρώ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει η ΑΑΔΕ. Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για την επιβολή του προστίμου μέσω της ψηφιακής πύλης της ΑΑΔΕ, myAADE στο taxisnet. Το πρόστιμο θα εμφανίζεται στις πληροφορίες οφειλών και την κατηγορία οφειλής. Θα μπορούν επίσης να δουν εάν τους έχει επιβληθεί πρόστιμο στο emvolio.gov.gr.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι θα καλούνται να το πληρώσουν μόνο όσοι δεν έχουν κάνει ούτε μία δόση του εμβολίου, ενώ το ποσό δεν θα παρακρατείται απευθείας από τη σύνταξη, αλλά θα βεβαιώνεται στην Εφορία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ποιοι εξαιρούνται

Λόγοι απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έχουν:

  • Όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση.
  • Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ' οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό. Η καταχώρηση του εμβολιασμού τους γίνεται μέσω της ιστοσελίδας anagnorisi.emvolio.gov.g.
  • Όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Οι επιτροπές
Αρμόδιες για τη λήψη της απόφασης απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι οι τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. Η υποβολή των αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους έγινε έως τις 14 Ιανουαρίου 2022.

Παράλληλα στην πλατφόρμα myaade στην κατηγορία «Τα Αιτήματά μου» οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλουν τεκμηριωμένο και δικαιολογημένο αίτημα ένστασης το οποίο θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμόδια υπηρεσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ