Ανεργία - ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για την απασχόληση 10.000 ατόμων

Ανεργία - ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για την απασχόληση 10.000 ατόμων

Με στόχο να καλυφθούν έως 10.000 θέσεις εργασίας, από ανέργους νέους, ηλικίας 18 – 29 ετών, ενεργοποιεί ένα καινούργιο πρόγραμμα απασχόλησης, το υπουργείο Εργασίας.

Οι προσλήψεις θα έχουν χρονικό διάστημα 7 μηνών και το πρόγραμμα επικεντρώνεται στις Περιφέρειες Αττικής (6.500 άνεργοι) και Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι).

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης. Θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ των ανωτέρω Περιφερειών.

Όσοι επιλεχθούν θα λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ κάθε μήνα αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό (663 ευρώ μικτά). Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ και θα προκύψει με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Επιπρόσθετα καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, για το χρόνο συμμετοχής τους σε αυτό, υπάγονται στη μεικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Αναφορικά με τη διαδικασία, οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ και προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης.

Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια οι εργασιακοί σύμβουλοι του Οργανισμού υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης.

Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε νωρίτερα σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ενίσχυση των κινήτρων του προγράμματος «Πρώτο Ένσημο» του υπουργείου Εργασίας –που «τρέχει» από τις αρχές του έτους και απευθύνεται σε νέους 18-29 ετών χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία- ώστε η επιδότηση που προβλέπει να είναι τουλάχιστον αντίστοιχη με αυτή του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Οι αλλαγές στο «Πρώτο Ένσημο» θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε τις νέες πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε, μαζί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, με ωφελούμενους προγραμμάτων του Οργανισμού και με εκπροσώπους των εταιρειών που αξιοποίησαν τα προγράμματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS