Κλείδωσε η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στην Αττική, από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί

Κλείδωσε η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στην Αττική, από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί για την Αττική, τα Σαββατοκύριακα, φαίνεται ότι έχει ήδη κλειδώσει. Αττική, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη θα ενταχθούν σε μια νέα κατηγορία στον υγειονομικό χάρτη, αυτή με το βαθύ κόκκινο, όπου θα εφαρμόζονται μέτρα σκληρού lockdown.

Ωστόσο, λόγω μητροπολιτικότητας και των επακόλουθων δυσκολιών, υπάρχουν από χθες σκέψεις για το αν θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα του σκληρού lockdown στην Αττική.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του iefimerida.gr, σε ό,τι αφορά το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επομένης, φαίνεται ότι έχει κλειδώσει και για την Αττική.

Προς κλείσιμο και το λιανεμπόριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ώρα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το κλείσιμο του λιανεμπορίου για τις «κόκκινες» περιοχές. Οπως όλα δείχνουν, θα σταματήσει το click in shop και πλέον είναι όλα ανοιχτά για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η λειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο click away. Η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν και ανάλογα με την εισήγησή της θα ληφθούν και οι αποφάσεις.

 

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τα έως τώρα δεδομένα και με τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα. Όπως δήλωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Ρ/Σ «Θέμα 104,6», «πηγαίνουμε βήμα-βήμα, περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Η υπουργός εξήγησε ότι από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν γίνει το ποσοστό θετικότητας είναι στο 0,23% και πως τα κλειστά τμήματα στη χώρα είναι στο 0,29%. Τα σχολεία που έχουν κλείσει όλα τα τμήματά τους αποτελούν το 0,5% του συνόλου.

Ερωτηθείσα για τις απόψεις ειδικών που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «δεν θα σταθώ σε μεμονωμένες απόψεις. Υπάρχει η επιτροπή των ειδικών που βγάζει τις εισηγήσεις. Απ’ όσο γνωρίζω, στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης δεν υπάρχει το θέμα των σχολείων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS