Ανησυχία για την απάτη με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού -Σε ποιες περιοχές γίνονται έλεγχοι

Ανησυχία για την απάτη με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού -Σε ποιες περιοχές γίνονται έλεγχοι

Σφοδρή ανησυχία έχουν προκαλέσει στους επιστήμονες, αλλά και την κυβέρνηση οι συνεχόμενες αποκαλύψεις για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού, με το ζήτημα να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα.

Μάλιστα, μετά την απάτη στον Παλαμά, οι έρευνες των αρχών έβγαλαν ακόμη περισσότερα «λαβράκια», σε όλη τη χώρα.

Έτσι, στο κυβερνητικό επιτελείο και τις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός, αφού οι συγκεκριμένες παράνομες πρακτικές που υποκινούν οι αρνητές του κορωνοϊού αποτελούν σοβαρότατο ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας, την ώρα που η προχωρά η καμπάνια πειθούς για να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι πολίτες και να προχωρήσει και ο εμβολιασμός των παιδιών.

Πλεύρης: Και υγειονομικοί στην απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Στην αποκάλυψη πως στην απάτη που είχε στηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών για εκείνους που αρνούνταν να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν επιθυμούσαν να τεθούν και σε αναστολή, συμμετείχαν και υγειονομικοί, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας,Θανάσης Πλεύρης.

Κατά την τοποθέτησή του επί της τροπολογίας που αφορά στην αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών για τέτοια φαινόμενα, αλλά και τη διευκόλυνση των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή αλλά αποφάσισαν τελικά να κάνουν το εμβόλιο, ο κ. Πλεύρης είπε:

«Προκύπτει από ΕΔΕ ότι μια υπάλληλος συμμετείχε στους εικονικούς εμβολιασμούς, προβλέφθηκαν κυρώσεις και ανεστάλησαν τα καθήκοντά της. Δεν είναι τα περιστατικά όπως παρουσιάζουν. Οι 31.000 εμβολιασμοί έγιναν γιατί είχε το κέντρο εμβόλιο Pfizer που αναζητούσαν οι πολίτες. Δυστυχώς όμως, προέκυψε ότι μέσα από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί. Θα γίνει και ΕΔΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντα αυτών που χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι».

Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης από το βήμα της Βουλής έστειλε αυστηρότατο μήνυμα προς τους υγειονομικούς ότι «η κυβέρνηση είναι κάθετη απέναντι σε κάθε πράξη που πάει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα εμβολιασμού».

«Η κυβέρνηση μαζί με το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το μέτρο του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Οι αρνητές δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα υγείας αν δεν εμβολιαστούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, και πρόσθεσε: «Με την τροπολογία η κυβέρνηση δείχνει ένδειξη καλής θέλησης. Αν εμβολιαστούν, τους δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουν άμεσα στο σύστημα υγείας. Δεν θα δεχτούμε καμία παρέκκλιση».

Η υπόθεση του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας παίρνει διαστάσεις ντόμινο, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, τέσσερις υγειονομικοί υπάλληλοι που εργάζονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μια διοικητική υπάλληλος που εργάζεται στο γραφείο κίνησης του νοσοκομείου (η οποία είναι αδελφή της υπαλλήλου στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας) φέρονται να έχουν αποκτήσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας. Οπως μετέδωσε ο Alpha, οι τέσσερις νοσηλεύτριες παραδέχθηκαν, κλαίγοντας, την πράξη τους στη διευθύντρια του νοσοκομείου.

Καταγγελίες για ανεμβολίαστους υγειονομικούς που εργάζονται κανονικά

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο MEGA, κατήγγειλε περιπτώσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών που -παρά την αναστολή- εργάζονται κανονικά.

«Άλλα νοσοκομεία τους ανεμβολίαστους δεν τους επιτρέπουν να περάσουν την είσοδο και σε άλλα εργάζονται κανονικά. Έχουν εκδοθεί τα φύλλα αναστολής εργασίας, αλλά δεν τους έχουν επιδοθεί. Οι διοικητές κάνουν τα στραβά ματιά για να καλύπτουν κενά», σημειώνει.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος, οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί που δουλεύουν, παρά το γεγονός ότι είναι σε αναστολή, δεν θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους. Κατονόμασε μάλιστα τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο «Άγιος Ανδρέας» και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Ο κ. Γιαννάκος δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ, ο οποίος είναι και ο ίδιος ανεμβολίαστος. «Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο».

Εικονικοί εμβολιασμοί και στην Ικαρία

Κλείνοντας, ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε και στη νέα καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.

«Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΕΔΕ στο Κέντρο Υγείας Παλαμά

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ της 5ης ΥΠΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με το ertnews.gr, το πόρισμα αναφέρει ότι 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη ένας ΑΜΚΑ που βρισκόταν υπό διερεύνηση, τελικώς αποδείχθηκε ότι πρόκειται και αυτός για άτομο που φαίνεται στο σύστημα αλλά δεν έκανε στην πραγματικότητα εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Τα άτομα που εμβολιάστηκαν εικονικά φαίνεται ότι είναι όλα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί της υπαλλήλου και ότι δεν πρόκειται για εκτεταμένο κύκλωμα έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Πληροφορίες αναφέρουν η διοικητική υπάλληλος «πιάστηκε» όταν σε απογευματινή ώρα συνδέθηκε στο τάμπλετ, πέρασε δύο εικονικούς εμβολιασμούς και το έκλεισε.

Στη λήξη της βραδινής βάρδιας, η νοσηλεύτρια που έκανε τον τελικό έλεγχο είδε ότι κάποιος είχε ανοίξει και χρησιμοποιήσει το τάμπλετ και ειδοποίησε τον υπεύθυνο της εμβολιαστικής γραμμής. Έτσι διατάχθηκε έλεγχος, που αποκάλυψε και τους υπόλοιπους εικονικούς εμβολιασμούς.

Η διοικητική υπάλληλος εργάζεται 12 χρόνια στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Από τα μέσα Μαΐου είχε τοποθετηθεί στην εμβολιαστική γραμμή για να βοηθήσει στο μεγάλο εγχείρημα των μαζικών εμβολιασμών και είχε πρόσβαση στα τάμπλετ, φυσικά εν γνώσει των προϊσταμένων της. Η υπάλληλος θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό της 5ης ΥΠΕ με το ερώτημα της απόλυσης ή της αργίας, ενώ ήδη έχει τεθεί σε αναστολή από τα καθήκοντά της για έναν μήνα.

Κοζάνη: Ερευνα για νοσηλεύτρια με πιστοποιητικό από τον Παλαμά Καρδίτσας

Η υπόθεση με τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας έφτασε και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής μιας νοσηλεύτριας στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το kozanimedia, μία νοσηλεύτρια έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας. Πρόκειται για νοσηλεύτρια 45-50 ετών που, πριν προσκομίσει το πιστοποιητικό από τον Παλαμά, αρνούνταν να εμβολιαστεί. Μάλιστα, υποστήριξε ότι πήγε εκεί να εμβολιαστεί επειδή έχει αρκετούς γνωστούς.

Ο διοικητής του «Μαμάτσειου», Στέργιος Γκανάτσιος, αλλά και ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων, Δημήτρης Ντέντης, υποστήριξαν ότι υπάρχει θέμα προς έρευνα, αλλά δεν θέλησαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ερευνες σε Καβάλα και Δράμα για «ύποπτα» πιστοποιητικά νόσησης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 10 πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης. Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στη διαδικασία επιβεβαίωσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, τόνισε ότι στην περιοχή της Δράμας υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι καθοδηγείται νομικά. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυξάνονται οι άνθρωποι που δεν επιθυμούν τα εμβολιαστούν, οι οποίοι από τα πλαστά πιστοποιητικά περνούν τώρα στην προσπάθεια να κολλήσουν τον ιό για να νοσήσουν.

Νέα απάτη με rapid test στη Σαντορίνη

Οι καταγγελίες δεν έχουν τελειωμό. Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Θήρας, Βαλεντίνα Δημητρίου, κατήγγειλε περιπτώσεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, στο νοσοκομείο της Σαντορίνης γιατρός καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωριστεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Σύμφωνα με το Mega, με επιστολή που απέστειλε στις 3 Αυγούστου, η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις, που διαθέτουν το λογότυπο του νοσοκομείου, αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30, ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00.

Η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 1:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενούς.

Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα άτομα που έλαβαν βεβαίωση αρνητικού τεστ ζήτησε μέσω επιστολής διόρθωση του εντύπου που του απεστάλη.

Για την υπόθεση μίλησε προχθές στον Alpha η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Θήρας, Βαλεντίνα Δημητρίου. Ως προς το πώς ξεκίνησε η υπόθεση εξήγησε: «Δύο τουρίστριες ζήτησαν να γίνει κάποια διόρθωση στις βεβαιώσεις τους σε κάποιο στοιχείο που αναγραφόταν επάνω, ίσως ήταν το όνομα, και στην αναζήτηση των ασθενών στο μητρώο δεν μπορούσαν να εντοπιστούν στο σύστημα ούτε από τη μεριά της γραμματείας ούτε από τη μεριά του μικροβιολογικού εργαστηρίου, να έχουν καταχωρηθεί δηλαδή στο μητρώο του νοσοκομείου ότι ήρθαν οι ασθενείς και εξετάστηκαν εδώ». Απαντώντας σε ερώτημα του δημοσιογράφου, είπε ότι προς το παρόν φαίνεται ότι τα rapid test φαίνεται να μην είχαν γίνει στο νοσοκομείο.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι οι δύο τουρίστριες είχαν λάβει τα αποτελέσματα των τεστ από email που δεν ανήκει στο Νοσοκομείο Θήρας, αλλά παραπέμπει σε αυτό. Σημείωσε επίσης ότι οι βεβαιώσεις είχαν τη σφραγίδα του νοσοκομείου και της ΑΕΜΥ.

Το πρωί της Τρίτης, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Θήρας, Βαλεντίνα Δημητρίου, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega», ανέφερε: «Στη Σαντορίνη, στο νοσοκομείο, έπεσε στην αντίληψή μας περιστατικό με δύο τουρίστριες που είχαν πάρει βεβαίωση αρνητικού rapid test που υποτίθεται ότι είχε φύγει από το νοσοκομείο. Θέλοντας να κάνουν μια διόρθωση στο όνομα, είχε γίνει κάποιο λάθος, επικοινώνησαν με τη γραμματεία των επειγόντων, και από εκεί ξεκίνησε το όλο θέμα. Τα αποτελέσματα στο rapid test ήταν για να ταξιδέψουν. Το θέμα είναι ποιος έχει κάνει το τεστ, και από πού έχει χορηγηθεί η βεβαίωση».

«Είχε τη σφραγίδα του νοσοκομείου η βεβαίωση. Οι βεβαιώσεις στάλθηκαν από ένα mail με το όνομα του νοσοκομείου μπροστά. Έγινε ΕΔΕ, τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα, και αναμένουμε το πόρισμα», πρόσθεσε η ίδια.

Καταγγελία και για ψευδή rapid test: Δωροδοκούν υγειονομικούς με 100-200 ευρώ

Επίσης, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, αποκάλυψε ότι ασκούνται πιέσεις σε υγειονομικούς και για την έκδοση ψευδών rapid test.

«Το έχω καταγγείλει εδώ και πάρα πολλές μέρες ότι υπάρχει πίεση σε γιατρούς που εργάζονται σε υγειονομικά κέντρα και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών, όπως επίσης υπάρχει πίεση για πλαστά θετικά rapid ή μοριακά τεστ, ώστε ο ενδιαφερόμενος να λάβει βεβαίωση νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό για έξι μήνες», είπε μιλώντας στο Mega.

«Tα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα και αυτό αυτομάτως ενημερώνει και το gov.gr, άρα ο ενδιαφερόμενος, ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ, έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα στο gov.gr. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test, έναντι αμοιβής, και αυτό έχει καταγγελθεί από γιατρούς», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο κόστος για ένα ψευδές θετικό rapid ή μοριακό test, η κυρία Μαστοράκου εξήγησε ότι από τις καταγγελίες που έχει υπ' όψιν της μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση.

«Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν αντιεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα», εξήγησε.

Ερευνα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

Οπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αυτή αφορά το νοσοκομείο του Μεσολογγίου, στο οποίο βρίσκεται ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας προκείμενου να ελέγξει καταγγελίες που αφορούν «μαϊμού» πιστοποιητικά σε γιατρούς, ότι δήθεν έχουν περάσει κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο, για συνάδελφό της προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο και να μην βγει σε αναστολή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS