Τα επόμενα μέτρα προς χαλάρωση -Από 100 θα αυξηθούν σε 200 οι καλεσμένοι στις δεξιώσεις γάμων

Τα επόμενα μέτρα προς χαλάρωση -Από 100 θα αυξηθούν σε 200 οι καλεσμένοι στις δεξιώσεις γάμων

Προς νέα χαλάρωση οδεύουν τα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα μέτρα προς εξέταση για χαλάρωση είναι η μουσική στα καταστήματα εστίασης και στους γάμους, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων.

Αρχές Ιουλίου θα αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων
Σε ό,τι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100 στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι όποιες αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, μαζί με την ανακοίνωση έναρξης εφαρμογής της εν λόγω απόφασης.

Ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας
Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 00:30 έως τις 5:00 τα ξημερώματα, σύμφωνα και με τα λεγόμενα της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη χθες, δεν τίθεται θέμα άρσης του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης πριν από τα μέσα Ιουνίου.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι επ’ αυτού (σ.σ.: την άρση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας), θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ωστόσο, σύμφωνα και με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, εξετάζεται η παράταση της έναρξης ισχύος της απαγόρευσης κατά μισή ώρα, δηλαδή από τις 12:30 τη νύχτα στη 01:00 τα ξημερώματα.

Τι θα γίνει με τη μουσική
Αγνωστο παραμένει τι θα γίνει και με τη μουσική στους γάμους, αλλά και στα καταστήματα εστίασης, αλλά αν όλα συνεχίσουν να εξελίσσονται θετικά, αναμένεται να αρθεί και αυτό το μέτρο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι η μουσική είναι στο τραπέζι και αποτελεί αίτημα του υπουργείου. Οπως σημείωσε, η μουσική θα επανέλθει, αλλά δεν μπορεί να πει πότε θα γίνει αυτό και παρέπεμψε στην επιτροπή των ειδικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS