Απολογείται σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν -Πότε θα βγει απόφαση

Απολογείται σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν -Πότε θα βγει απόφαση

Με την απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δικάζεται για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία.

Μάλιστα, η απολογία του καθ' ομολογίαν δράστη συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από το έγκλημα που είχε παγώσει το πανελλήνιο.

Ενας χρόνος από τη στυγερή συζυγοκτονία

Το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου 2011 ο πιλότος είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία καλώντας σε βοήθεια. Βρισκόταν δεμένος και φιμωμένος στο πάτωμα του υπνοδωματίου. Στο κρεβάτι ήταν νεκρή η 20χρονη σύζυγός του και δίπλα της βρισκόταν το 11 μηνών βρέφος, η μικρή Λυδία. Στη σκάλα ήταν κρεμασμένο το σκυλάκι της οικογένειας, η Ρόξυ, ενώ η εικόνα στα άλλα δωμάτια του σπιτιού παρέπεμπε σε ληστεία.

Στους αστυνομικούς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε καταθέσει ότι στη μεζονέτα μπήκαν αδίστακτοι κακοποιοί με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα και σκότωσαν την Καρολάιν επειδή τους αντιστάθηκε. Την ίδια ημέρα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έλεγε μακάρι αυτό που συνέβη στην οικογένειά του να μην το ζήσει ποτέ κανείς. Το θέατρο με τις αρχές το συνέχισε για ακόμα 36 ημέρες έως ότου μετά το μνημόσυνο της συζύγου του στην Αλόννησο οδηγήθηκε με ελικόπτερο στη ΓΑΔΑ, όπου και «έσπασε», ομολογώντας ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος.

Θα επιμείνει στο επιχείρημα της «εν βρασμώ ψυχικής ορμής» ο Αναγνωστόπουλος

Σήμερα καλείται ενώπιον δικαστών και ενόρκων να μιλήσει ξανά για τη μοιραία νύχτα και να περιγράψει πώς σκότωσε τη σύζυγό του και ποιο ήταν το κίνητρο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σε σχέση με τα όσα είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς και στον ανακριτή. Θα επιμείνει ότι το έγκλημα τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής και δεν το είχε προσχεδιάσει. Στην απολογία του στον ανακριτή είχε πει πως δεν υπήρχε κίνητρο, δεν είχε προαποφασίσει να σκοτώσει την Καρολάιν και πως η μετέπειτα συμπεριφορά του οφειλόταν στο φόβο του να μην μείνει μόνο το μωρό του.

Στην τελική ευθεία η δίκη

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορούμενου, η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία. Θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως επί της ενοχής ή μη και στη συνέχεια το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι των δύο πλευρών. Η έδρα έχει δώσει ακόμα μία δικάσιμο, την προσεχή Δευτέρα 16 Μαΐου, οπότε και αναμένεται το δικαστήριο να ανακοινώσει την ετυμηγορία του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ