Συναγερμός στο ΑΠΘ -Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε ανεμβολίαστο φοιτητή

Συναγερμός στο ΑΠΘ -Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε ανεμβολίαστο φοιτητή

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το grtimes, πρόκειται για μη εμβολιασμένο φοιτητή της Σχολής Θετικών Επιστημών (Τμήμα Μαθηματικών). Ο φοιτητής παρακολούθησε τη Δευτέρα δύο μαθήματα του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Σημειώνεται επίσης, πως την είδηση αποκάλυψε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Real Fm 107,1.

Επίσης, ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί το συμβάν, εξέδωσε και το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα μαθήματα που παρακολούθησε ο φοιτητής, ενώ υπάρχουν και οδηγίες για τους συμφοιτητές του, που παρακολούθησαν το ένα από τα δύο.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μόλις ενημερωθήκαμε πως στα παρακάτω δύο μαθήματα στην αίθουσα Μ1, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου υπήρχε κρούσμα:

Διαφορίσιμες Πολλαπλότητες, 2μμ-5μμ. Διδάσκουσα: Φανή Πεταλίδου.
Κλασική Θεωρία Ελέγχου, 5μμ-8μμ. Διδάσκων: Νικόλαος Καραμπετάκης.
Παρακαλείσθε να ακολουθήσετε απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες, αν παρακολουθήσατε ένα από τα δύο αυτά μαθήματα:

Αν εισήλθατε με rapid test ή PCR, μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών.

Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, ή έχετε νοσήσει εντός εξαμήνου, παρακολουθείστε την υγεία σας. Σε περίπτωση παραμικρού συμπτώματος εντός 10 ημερών, μην προσέλθετε στη σχολή και προχωρήστε σε rapid test ή PCR».

Σημειώνεται πως πριν από δύο ημέρες, τη Δευτέρα, η Θεσσαλονίκη έγινε ξανά φοιτητούπολη ακριβώς 19 μήνες μετά την 11η Μαρτίου 2020, όταν είχε ξεκινήσει η αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στα πανεπιστήμια, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού, με τους φοιτητές να πηγαίνουν στις σχολές τους επιδεικνύοντας τα πιστοποιητικά τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ