ΑΠΘ: Συνελήφθησαν 16 από τους 33 προσαχθέντες κατά την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία

ΑΠΘ: Συνελήφθησαν 16 από τους 33 προσαχθέντες κατά την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 16 από τις 33 προσαγωγές ατόμων που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αδικήματα που τους βαρύνουν.

Νωρίτερα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, είχε γνωστοποιήσει ότι από τους 33 προσαχθέντες «οι 19 δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο».

Το χρονικό της εκκένωσης της κατάληψης
Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 το πρωί, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την Πανεπιστημιούπολη και «ολοκληρώθηκε ομαλά», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μιάμιση ώρα αργότερα. Όσο ήταν σε εξέλιξη η επέμβαση, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από το Ίδρυμα μεταφέροντας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Βίντεο από την επιχείρηση εκκένωσης του ΑΠΘ
Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επιχείρηση την οποία συντόνισε η Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα ανάμεσα σε όσα βρέθηκαν μέσα στον χώρο ήταν τα πανό που είχαν αναρτήσει οι ίδιοι οι καταληψίες υπέρ του Κουφοντίνα.

Ενταση κατά την επιχείρηση εκκένωσης
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν έλειψε η ένταση, όταν φοιτητές πήγαν μπροστά από τα ΜΑΤ για να διαμαρτυρηθούν, καταγγέλλοντας καταστολή και αποκλεισμό τους από το Πανεπιστήμιο, δημιουργήθηκε ένταση και τα ΜΑΤ τους έσπρωξαν για να τους απομακρύνουν από το σημείο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ