Αρχίζουν οι διαγραφές των αιώνιων φοιτητών από την ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025 - Ποιοι θα εξαιρούνται

Αρχίζουν οι διαγραφές των αιώνιων φοιτητών από την ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025 - Ποιοι θα εξαιρούνται

Οριστικό τέλος αναμένεται να μπει σύντομα στο σύνδρομο του «αιώνιου φοιτητή», αφού πλέον δόθηκε το «πράσινο φως» για τη διαγραφή τους από τα πανεπιστήμια.

Αυτό προανήγγειλε χθες ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας. Όπως είπε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τίθεται πάλι από του χρόνου σε ισχύ το ν+2, όπου 2 είναι τα δύο χρόνια επιπλέον, ανάλογα με τον χρόνο φοίτησης.

Τι θα ισχύσει με τους «αιώνιους φοιτητές»

Αυτό θα ισχύσει από την ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025, οπότε και θα αρχίσει η διαγραφή των παλαιότερων φοιτητών. Υπογράμμισε ακόμη ότι θα εξεταστούν ειδικές περιπτώσεις, όπως εκείνες που αφορούν θέματα υγείας.

Αναφερόμενος στον αναβρασμό που επικρατεί στα πανεπιστήμια το τελευταίο διάστημα είπε πως «οι καταλήψεις είναι λίγο αντιαισθητικό και παλαιομοδίτικο μέτρο αντίδρασης. Θα περίμενα από τους αντιδρώντες κάποια πιο φρέσκια και ουσιαστική αντίδραση», ενώ πρόσθεσε ότι «οι καταλήψεις είναι μια παράνομη πράξη. Είναι μια κατάληψη, είναι μια παρεμπόδιση του προσωπικού που θέλει να δουλέψει, είτε είναι καθηγητές, είτε είναι ερευνητές, είτε είναι φοιτητές».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ζώρας ανέφερε ότι σε μεγάλο ποσοστό προχωρούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών σε σχολές που είναι υπό κατάληψη «και στα αντικείμενα που είναι δυνατό να γίνει». Για το ποια πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την πρόταση της Ελλάδας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είπε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση που γίνεται γίνεται περισσότερο για ορισμένα κυπριακά πανεπιστήμια. Αυτή είναι η πιο επίκαιρη συζήτηση. Το υπουργείο είναι σε συνεννοήσεις και με άλλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή το Yale θα αναπτύξει ένα κομμάτι δραστηριότητάς του εδώ και το Harvard έχει ήδη ένα κομμάτι δραστηριότητάς του στο Ναύπλιο υπό τη μορφή θερινών σχολείων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ