Αρκουμανέας: Εντατικοί έλεγχοι σε γηροκομεία – Στο «μικροσκόπιο» το ΚΥΤ Μόριας

Αρκουμανέας: Εντατικοί έλεγχοι σε γηροκομεία – Στο «μικροσκόπιο» το ΚΥΤ Μόριας

Εντατικοί έλεγχοι στους οίκους ευγηρίας είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Τ

ην Τετάρτη τέθηκε σε καραντίνα για 10 ημέρες, έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι, μετά τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως επισήμανε ο κ. Αρκουμανέας, προτεραιότητα για τον ΕΟΔΥ αποτελούν και όλες οι δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων οπού έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν εντολής και της αρμόδιας Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει για αυτοψία στη δομή προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια όπου θα διεξαχθούν τεστ μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που καταγράφηκε. Η δομή τέθηκε την Τετάρτη σε καθεστώς πλήρους καραντίνας για 14 ημέρες.

Όπως σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι ο 40χρονος Σομαλός δεν είχε πολλές επαφές, ωστόσο το κλιμάκιο του Οργανισμού θα κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ στο ΚΥΤ αλλά και στην Λέσβο γενικότερα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.  

Επανέλαβε ότι τα τεστ που γίνονται στην χωρά ημερησίως έχουν εκατονταπλασιαστεί, επισημαίνοντας ότι στην αρχή διεξάγονταν 500, 700 ή 800 τεστ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS