ΕΛΛΑΔΑ

Άρση Lockdown: Μετά την εστίαση ανοίγουν σχολεία και τουρισμός – Τι θα συμβεί με μετακινήσεις και SMS

Μετά το -επιτυχημένο- άνοιγμα της εστίασης, επόμενο βήμα για την πολυπόθητη επιστροφή στην… κανονικότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων και του τουρισμού.

Σειρά έχει πρώτο το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, 10 Μαΐου.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία όλων των βαθμίδων, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων. Η επιστροφή σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια θα γίνει με «προϋπόθεση τον προηγούμενο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο», δηλαδή με self-tests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό αλλά και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Τέλος σε SMS και απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων

Κατόπιν, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει και ο τουρισμός, οπότε αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

Οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών. Με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες στη χώρα.

Παράλληλα, θα καταργηθεί πλήρως και η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις. Μέχρι τότε όλες οι μετακινήσεις εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, ακόμα και για την επίσκεψη σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6, ενώ υπάρχει και ο χρονικός περιορισμός των 3 ωρών.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS