ΑΣΟΕΕ: Ψάχνουν μάρτυρες, κάμερες και κινητά για τους 20 δράστες του ξυλοδαρμού

ΑΣΟΕΕ: Ψάχνουν μάρτυρες, κάμερες και κινητά για τους 20 δράστες του ξυλοδαρμού

Την πλέον σημαντική προτεραιότητα αποτελεί για τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας ο εντοπισμός και η σύλληψη των 20 κουκουλοφόρων που ξυλοκόπησαν το μεσημέρι της Τρίτης τον καθηγητή στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ. 

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι έρευνες των αστυνομικών διεξάγονται σε τρεις άξονες. Συγκεκριμένα, το πρώτο σκέλος αποτελεί οι μαρτυρίες των φοιτητών για τον καθηγητή, καθώς και στοιχεία όπως κάμερες και κινητά τηλέφωνα που οι ειδικοί αναλτές θα σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών.

Την ίδια στιγμή, ερώτημα αποτελεί έως και αυτήν την ώρα η κίνηση των κουκουλοφόρων, δηλαδή πως έφτασαν και από που διέφυγαν μετά το αποτρόπαιο γεγονός. 

Παράλληλα, το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με τα κίνητρα των δραστών για την επίθεση και ειδικότερα αν αυτό έγινε «κατά παραγγελία» συγκεκριμένου ατόμου ή αν προέρχονται απο κάποιο χώρο που έμαθαν για το προφίλ του καθηγητή και θέλησαν να αυτοδικήσουν. Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, περιμένουν να δουν αν υπάρχει ανάληψη ευθύνης σε σαιτ συγκεκριμένου χώρου και συγκεντρώνουν πληροφορίες καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η επίθεση να προέρχεται απο «άτομα της πλατείας». Αναζητούν ακόμη, ποιοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν τις δικαστικές διαμάχες που είχε τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής και αν ήθελαν για αυτό τον λόγο να του κάνουν την επίθεση. Όπως αναφέρεται, δε θα παραμείνει κρυφό αν έγινε από άτομα του αναρχικού χώρου, καθώς θα δημοσιοποιηθεί η ανάληψη ευθύνης από site που διατηρούν. 

Το τρίτο σκέλος αφορούν τα λεγόμενα του καθηγητή, δηλαδή η διαμάχη του με άλλον καθηγητή και πρώην συνέταιρό του και δυο ακόμη πρώην συναδέλφους του με φόντο μια υπόθεση παιδοφιλίας. Οι συγκεκριμένοι καθηγητές θα κληθούν να δώσουν κατάθεση όμως δημιουργεί προβληματισμό στους αστυνομικούς πως είναι δυνατόν καθηγητές να λύνουν τις διαφορές τους με τόσο βίαιο και αδιανόητο τρόπο. 

Σοκάρουν οι περιγραφές του καθηγητή

Την ίδια στιγμή, σοκάρει η περιγραφή του καθηγητή για την ώρα που δέχτηκε την επίθεση. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 3 και ενώ βρισκόταν σε μάθημα στο αμφιθέατρο. Στεκόταν στο κέντρο της αίθουσας όταν ξαφνικά δυο ομάδες περίπου 20 ατόμων που μπούκαραν ταυτόχρονα από τις δυο εισόδους, κυκλωτικά, όρμησαν πάνω του, βρίζοντας τον χυδαία και χτυπώντας τον με μπουνιές και κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι. «Τα έχασα και δεν κατάλαβα την αιτία» είπε ο καθηγητής για να προσθέσει πως «οι δράστες φορούσαν μάσκες για τον κοροναϊό και κουκούλες» ενώ κάποιοι φοιτητές έπεσαν πάνω στους κουκουλοφόρους για να τον προστατεύσουν.Μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν ενώ ο καθηγητής οδηγηθηκε στο γραφείο του αντιπρύτανη όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Στη συνέχεια, ο γιος του, τον μετέφερε στον Ευαγγελισμό όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις ενώ οι αστυνομικοί του έδωσαν και την παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS