Συνεχίζεται ο «χορός» των σεισμών στην Κρήτη: Δυο νέες δονήσεις 4,1 και 3,5 Ρίχτερ

Συνεχίζεται ο «χορός» των σεισμών στην Κρήτη: Δυο νέες δονήσεις 4,1 και 3,5 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία χαρακτηρίζεται «ασθενής», σημειώθηκε σήμερα στις 02:25 στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Ζάκρου, διευκρίνισε το Ινστιτούτο.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν τις 8, ένας ακόμα μετασεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 3,5 ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμός 6,3 Ρίχτερ είχε σημειωθεί την Τρίτη με το ίδιο επίκεντρο, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα. Από τον σεισμό καταστράφηκε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο.

Ανησυχία Τσελέντη μετά τα 6,3 Ρίχτερ

«Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα μεγάλο μετασεισμό. Θα έπρεπε να έχουμε πλούσια ακολουθία, έχουμε καταγράψει μόνο έναν μετασεισμό πάνω από 4 Ρίχτερ. Τον ήθελα τον μεγάλο μετασεισμό. Όσο καθυστερεί – επειδή θα γίνει κάποια στιγμή – θα είναι λίγο πιο μεγάλος. Αν ο μετασεισμός γίνει κοντά στις ακτές, μπορεί να έχει πιο πολλές επιπτώσεις από ό,τι ο κύριος σεισμός», δήλωσε την Πέμπτη μιλώντας στο Mega ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να μην ήταν τα 6,3 Ρίχτερ ο κύριος σεισμός, εξήγησε: «Επειδή γνωρίζουμε την περιοχή, η πιθανότητα να δώσει μεγαλύτερο σεισμό από 6,3 Ρίχτερ είναι μικρή, κάτω από 20%. Θα έχουμε καθυστερημένη μετασεισμική ακολουθία, με μεγάλους μετασεισμούς».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS