Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα η Αθήνα -Στολίστηκε εντυπωσιακά το Σύνταγμα και οι κεντρικοί δρόμοι [εικόνες]
Φωτογραφία: Δήμος Αθηναίων

Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα η Αθήνα -Στολίστηκε εντυπωσιακά το Σύνταγμα και οι κεντρικοί δρόμοι [εικόνες]

Το έναυσμα της αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα δόθηκε χθες από την πλατεία Συντάγματος, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικού δέντρου, ύψους 19 μέτρων, ενώ ήδη ολόκληρη η πρωτεύουσα έχει φορέσει τα γιορτινά της.

Μικροί και μεγάλοι είδαν από κοντά την πλατεία Συντάγματος να πλημμυρίζει από φως, με το Δήμο Αθηναίων φέτος να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Πάνω από 60.000 πολύχρωμα λαμπάκια συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων, φώτισαν από πάνω έως κάτω το χριστουγεννιάτικο δέντρο, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους Αθηναίους, που εκείνη την ώρα περνούσαν από το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας.

Το δέντρο το οποίο «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωταγωγήθηκε μέσα από ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων «κηρύσσοντας» με τον τρόπο αυτό την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη -32 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι τη στιγμή της φωταγώγησης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» από όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί τη λαμπερή εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε στολιστεί και φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Ομονοίας.

stolismos xristoygenna syntagma

Οι μοναδικές εικόνες από την πλατεία Συντάγματος

Δέσμες φωτός έκαναν για μερικά λεπτά τη νύχτα-μέρα, ενώ εντυπωσιακές κινηματογραφικές εικόνες, συνέθεσαν μία ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η «μουντή» διάθεση που έχει επιβάλει η πανδημία μπορεί να ανατραπεί και οι καλύτερες μέρες βρίσκονται μπροστά.


Η Πλατεία Συντάγματος, η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και οι δρόμοι και τα κτίρια περιμετρικά, φωτίστηκαν με 350.000 λαμπάκια συνολικού μήκους 29,5 χλμ. Η λάμψη αναδείχθηκε μέσα από το φαντασμαγορικό σόου, που είχε την υπογραφή του αναγνωρισμένου lighting designer, Γιώργου Τέλλου. Το υπερθέαμα συνοδεύτηκε από την πρωτότυπη μουσική του χαρισματικού συνθέτη και sound artist, Σταύρου Γασπαράτου.

Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στις γειτονιές της Αθήνας

Το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων να στολιστούν και να φωταγωγηθούν όλες οι γειτονιές της Αθήνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από τον Νέο Κόσμο και το Παγκράτι έως το Γουδί, τον Κολωνό και τον Βοτανικό, η πόλη ήδη μετατρέπεται σε μία λαμπερή σκηνή με φωτεινές λάμπες, αστέρια, πολύχρωμες μπάλες και γιρλάντες.

Περίτεχνες κατασκευές στήνονται σε 35 πλατείες, ενώ στους δρόμους τοποθετούνται περισσότερα από 4.000 στολίδια. Τον στολισμό συμπληρώνουν γιρλάντες συνολικού μήκους 70 χλμ. και φωτιστικοί σωλήνες στις κολόνες. Με τη φωταγώγηση των πλατειών, των κεντρικών λεωφόρων, των περιφερειακών οδικών αρτηριών, αλλά και των μικρότερων δρόμων, η Αθήνα ολοκληρώνει σταδιακά τον λαμπερό της στολισμό εν όψει των Χριστουγέννων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ