Ανοίγει σταδιακά η Αττική Οδός - Δείτε ποια τμήματα δόθηκαν στην κυκλοφορία

Ανοίγει σταδιακά η Αττική Οδός - Δείτε ποια τμήματα δόθηκαν στην κυκλοφορία

Μετά από σχεδόν τρία 24ωρα ταλαιπωρίας αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία σε κάποια σημεία.


Μετά από τρεις ημέρες απίστευτης ταλαιπωρίας για τους οδηγούς τα υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη ανακοινώσαν λίγο μετά τις 4 τη μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας οχημάτων στην Αττική Οδό.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες οδηγοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι από τη Δευτέρα στην Αττική Οδό λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η επέλαση του χιονιά.

Συγκεκριμένα, αποδόθηκαν στην κυκλοφορία:

  • το Τμήμα της Αττικής Οδού από είσοδο Ελευσίνας έως Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι
  • το Τμήμα της Αττικής Οδού από Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι έως είσοδο Ελευσίνας
  • το Τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού από τα Διόδια Κατεχάκη με κατεύθυνση τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Μητσοτάκης: Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία – Υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες
«Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας μία προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη από τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν επί πολλές ώρες, μένοντας εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός, μίλησε για τις ευθύνες του παραχωρησιούχου, παραδέχθηκε ότι προβλήματα δεν υπήρξαν μόνο εκεί και τόνισε ότι υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν.

«Ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι διαχειρίζονται, όχι με ευκαταφρόνητο κέρδος, κρίσιμες υποδομές, έχουν υποχρεώσεις. Με πρώτη, να μπορούν να κρατούν το δρόμο ευθύνης τους ανοιχτό. Αυτό έγινε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Δυστυχώς, όμως, δεν έγινε στην Αττική Οδό. Για αυτό και η απόφαση να δοθούν άμεσα 2.000 ευρώ στους οδηγούς οι οποίοι δοκιμάστηκαν εκεί. Και, όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Υποδομών, αποζημίωση θα υπάρξει και για όσους ταξίδεψαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ταλαιπωρήθηκαν άδικα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού
Περίπου 300 αυτοκίνητα παραμένουν κολλημένα σε διάφορα σημεία της Αττικής Οδού, με τις προσπάθειες των συνεργείων διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου, σε συνεργασίες με ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, να συνεχίζονται εντατικά προκειμένου να απομακρυνθούν τα εγκλωβισμένα οχήματα. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των συνεργείων για να δώσουν τον δρόμο σε κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στους 330 οδηγούς (180 από το Δαχτυλίδι Αμαρουσίου και 150 από την Παλλήνη) έχουν πάει στα σημεία που βρίσκονται τα αυτοκίνητά τους για να τα παραλάβουν.

Οι οδηγοί είχαν ειδοποιηθεί να προσέλθουν και να παραλάβουν τα οχήματά τους μέσα από τα στοιχεία των πινακίδων. Ωστόσο, όπου αυτό δεν ήταν εφικτό, η εταιρεία επιχειρούσε να μεταφέρει τα ΙΧ προς την λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) για να απελευθερώσει το δρόμο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS