Αττική Οδός: Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ για το φιάσκο με τα χιόνια

Αττική Οδός: Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ για το φιάσκο με τα χιόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβληθεί πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ στην Αττική Οδό και 1 εκατ. ευρώ στις Αττικές Διαδρομές.


Δύο εκατομμύρια ευρώ θα είναι το πρόστιμο που θα επιβληθεί για το φιάσκο της Αττικής Οδού με τους εγκλωβισμένους οδηγούς στα χιόνια, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, με το όνομα «Ελπίδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβληθεί πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ στην Αττική Οδό και 1 εκατ. ευρώ στις Αττικές Διαδρομές.

Το πόρισμα
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής που επέστρεψε χθες το βράδυ από το Παρίσι παρέλαβε το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί στο τέλος Ιανουαρίου στο υπουργείο, προκειμένου να αποφανθεί τι λειτούργησε και δεν λειτούργησε εκείνη τη μοιραία Δευτέρα, όταν χιλιάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Η αξιολόγηση της τριμελούς επιτροπής, κατόπιν της επεξεργασίας όλων των στοιχείων που τέθηκαν στην κρίση της από το Κέντρο Διαχείρισης της Αττικής Οδού αλλά και των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών μεταξύ του Κέντρου και του Κέντρου της Τροχαίας Αττικής Οδού, είναι ότι τίποτα δεν λειτούργησε σωστά πρακτικά.

Το πόρισμα των ειδικών υπό τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών αποφαίνεται ότι η κοινοπραξία φέρει ακεραία τη ευθύνη για τον κακό συντονισμό την επίμαχη ημέρα, ενώ υπογραμμίζεται ότι ο δρόμος θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα. Σημειωτέον, ο δρόμος κλείνει κατόπιν εισήγησης της εταιρίας στην Τροχαία Αττικής Οδού, κάτι, όμως, που φαίνεται να μην έγινε. Καταγράφονται παλινωδίες των αρμοδίων της κοινοπραξίας ως το πότε απαγορεύτηκε η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο, καθώς επί αρκετή ώρα σηκώθηκαν οι μπάρες των διοδίων και αρκετά αυτοκίνητα μπήκαν στην Αττική Οδό, ενώ ήδη είχε επέλθει η απόλυτη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS