Αττική Οδός: Συνεχίζονται και σήμερα οι απεγκλωβισμοί αυτοκινήτων - Ακινητοποιημένα και σήμερα 600 οχήματα

Αττική Οδός: Συνεχίζονται και σήμερα οι απεγκλωβισμοί αυτοκινήτων - Ακινητοποιημένα και σήμερα 600 οχήματα

Για να διευκολυνθεί η απομάκρυνση των αυτοκινήτων η Πολιτική Προστασία έχει βάλει λεωφορεία για να μεταφέρονται οδηγοί και να παραλάβουν τα οχήματά τους.

Κοντά στα 600 είναι περίπου τα οχήματα που εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό, με τα συνεργεία της εταιρείας διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου να προσπαθούν να τα μετακινήσουν για να ανοίξουν το δρόμο.

Τα αυτοκίνητα εντοπίζονται σε τμήματα της Αττικής Οδού όπως είναι η έξοδος της Περιφερειακής Υμηττού, η Παλλήνη κ.α

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ειδοποιηθεί οι οδηγοί για να παραλάβουν τα οχήματά τους μέσα από τα στοιχεία των πινακίδων. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει εφικτή η μεταφορά των ΙΧ από την εταιρεία, προς την λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) για να απελευθερώσει το δρόμο.

Η εταιρεία λειτουργίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία και περιμένει να ανάψει το «πράσινο φως» για να δώσει ξανά σε κυκλοφορία την Αττική Οδό. Στόχος είναι αυτό να συμβεί εντός της ημέρας. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου έχει ήδη καθαρίσει από το χιόνι.

Για να διευκολυνθεί η απομάκρυνση των αυτοκινήτων, η Πολιτική Προστασία έχει βάλει λεωφορεία για να μεταφέρονται οδηγοί και να παραλάβουν τα οχήματά τους. Το ένα σημείο είναι στο δαχτυλίδι της Κηφισίας και το δεύτερο στην έξοδο 15 της Παλλήνης. Τα οχήματα θα είναι διαθέσιμα από 09:00-19:00

Από εκεί, παίρνουν τους οδηγούς και τους οδηγούν στα αυτοκίνητά τους, με τα περισσότερα από αυτά να είναι θαμμένα στο χιόνι.

Σημειώνεται ότι ο αποχιονισμός γίνεται από οπλίτες θητείας, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται για το σχέδιο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» στο πλαίσιο του οποίου στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οπλίτες, σμηνίτες, ακόμα και ναύτες με τα φτυάρια στα χέρια προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητα.

Πέντε ασθενείς από την Αττική Οδό στα νοσοκομεία
Τιτάνια είναι η μάχη που δίνεται αυτές τις μέρες από το ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση του κόσμου, αφού η κακοκαιρία «Ελπίδα» δυσχέρανε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις των στελεχών του.

«Αυτό το τρίημερο ήταν πολύ δύσκολο για εμάς και συνεχίζει να είναι γιατί με την ολισθηρότητα του δρόμου η μετακίνηση απαιτούσε να βάζουμε και να βγάζουμε τις αλυσίδες στα ασθενοφόρα για να παραλάβουμε τους ασθενείς», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Μιλώντας για το πώς διαχειρίστηκαν τα περιστατικά την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Μαθίοπουλος επιβεβαίωσε ότι η πρόσβαση στους ασθενείς ήταν εξαιρετικά δύσκολη. «Τουλάχιστον προσπαθήσαμε να φτάσουμε στα επείγοντα περιστατικά. Σε κάποιες περιπτώσεις δώσαμε συμβουλές τηλεφωνικά. Είχαμε πάρα πολλές κλήσεις και με τη βοήθεια της πυροσβεστικής όπου χρειάστηκε μεταφέραμε ασθενείς στα νοσοκομεία», αποκάλυψε ο ίδιος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS