Αττική οδός: Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για τον τρόπο που θα δοθούν οι αποζημιώσεις - Τι αποτελεί αγκάθι στη διαδικασία

Αττική οδός: Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για τον τρόπο που θα δοθούν οι αποζημιώσεις - Τι αποτελεί αγκάθι στη διαδικασία

Κατά τη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη με τους επικεφαλής της Εταιρείας Αττικές Διαδρομές που διαχειρίζεται την Αττική Οδό θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες της αποζημίωσης με τις 2.000 ευρώ για τα εγκλωβισμένα ΙΧ.

Αναμένεται θύελλα αντιδράσεων


Αν τελικά υιοθετηθεί η απόφαση τα 2.000 ευρώ να δοθούν μόνο στα αυτοκίνητα και όχι στους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν, αναμένεται να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων. Και αυτό γιατί αρκετοί ήταν αυτοί που ήταν επιβάτες ταξί, υπάλληλοι-οδηγοί φορτηγών που ανήκουν σε εταιρείες ή και ακόμα συνεπιβάτες των οδηγών που προσπάθησαν να απομακρυνθούν από τον χιονιά και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία του ΑΠΕ, τότε κανείς από τους παραπάνω δεν θα μπορεί να πάρει την αποζημίωση των 2.000 ευρώ.

Σοβαρό ζήτημα η ταυτοποίηση


Κατά τη συνάντηση του υφυπουργού με τους επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού αρχικά θα συζητηθεί ο τρόπος που θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο, καθώς από μια ώρα και μετά όσοι έμπαιναν στον αυτοκινητόδρομο δεν έκοβαν εισιτήριο καθώς δεν λειτουργούσαν τα εκδοτήρια.

Προσφυγές κατά της εταιρείας


Σημειώνεται πως πολλοί είναι αυτοί που θα προσφύγουν κατά της εταιρείας και γι’ αυτό δεν ξέρουν αν πρέπει να δεχθούν τα 2.000 ευρώ, θεωρώντας ότι έτσι μπορεί να χάσουν το δικαίωμα προσφυγής.

«Είναι σε μία κατάσταση που καλούν στα δικηγορικά γραφεία και ρωτούν σε πρώτη φάση αν θα πρέπει να δεχτούν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ή αν θα πρέπει να προσφύγουν. Έχω υπόψιν μου πελάτη μου ο οποίος είχε σοβαρό θέμα με τον διαβήτη του έμεινε κλεισμένος με την γυναικά του η οποία ήταν καρκινοπαθής 13 ολόκληρες ώρες χωρίς να έχουν ούτε νερό ούτε να μπορούν να φανέ ούτε να μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους» λέει η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη στην ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, έχει δηλώσει ότι: «Πέρα από τη χρηματική καταβολή που θα δοθεί, δεν παραιτείται – και αυτό πρέπει να το κάνουμε σαφές – κανένας από τίποτα. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν άμεσα και από εκεί και πέρα, όποιος πολίτης θέλει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, είναι ελεύθερος να το κάνει».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS