Χωρίς ελεύθερο κρεβάτι το νοσοκομείο «Αττικόν» και με 8 ασθενείς να έχουν ξεμείνει στα Επείγοντα

Χωρίς ελεύθερο κρεβάτι το νοσοκομείο «Αττικόν» και με 8 ασθενείς να έχουν ξεμείνει στα Επείγοντα

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των ειδικών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα τις τελευταίες μέρες, καθώς παρατηρείται έκρηξη κρουσμάτων κοροναϊού,γεγονός που αρχίζει και προκαλεί προβλήματα και στο ΕΣΥ.

 

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το Νοσοκομείο «Αττικόν», στο οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, μια κλινική γέμισε με 32 ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κοροναϊό, άλλοι 20 νοσηλεύονται στο τμήμα βραχείας νοσηλείας, ενώ 8 ξέμειναν από την προχθεσινή εφημερία σε φορεία στα Επείγοντα, αφού δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι.

Αυξάνονται καθημερινά οι εισαγωγές

«Έπεσαν έξω οι ειδικοί στις προβλέψεις τους για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας φέτος το καλοκαίρι από τον κοροναϊό. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται καθημερινά. Εκεί που τα νοσοκομεία είχαν επανέλθει σε μία στοιχειώδη φυσιολογική λειτουργία, αποδεσμεύοντας τις κλινικές κοροναϊού για άλλες παθήσεις και το προσωπικό βρήκε την ευκαιρία να πάρει σταδιακά λίγες ημέρες άδεια, πάμε πίσω ολοταχώς», επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Τα νοσοκομεία λόγω της αύξησης των εισαγωγών περιστατικών κοροναϊού προσαρμόζουν για άλλη μια φορά τη λειτουργία τους», προσθέτει.

«Παράδειγμα το Νοσοκομείο «Αττικόν». Γέμισε μία κλινική με 32 ασθενείς. Είναι γεμάτο το τμήμα βραχείας νοσηλείας με 20 ασθενείς με κοροναϊό. Το βράδυ της Κυριακής είχαν ξεμείνει 8 ασθενείς με κοροναϊό σε φορεία στα Επείγοντα από τη προχθεσινή εφημερία. Δεν υπήρχε κρεβάτι άδειο για να νοσηλευθούν. Προφανώς σήμερα θα δεσμεύουν και νέα κλινική», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Γιαννάκος υποστήριξε ότι η κατάργηση των μέτρων πολλαπλασίασε τα κρούσματα και ζήτησε από τους πολίτες να εφαρμόζουν μέτρα προστασίας.

«Είναι μέγα λάθος να λέγεται ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι πιο ελαφριά περιστατικά σε σχέση με τα αντίστοιχα προηγούμενα. Κανείς δεν εισάγεται στο νοσοκομείο για πλάκα η με ήπια συμπτωματολογία. Η κατάργηση των μέτρων νίκησε το καλοκαίρι και πολλαπλασίασε τα κρούσματα», δήλωσε.

«Οι μάσκες άρχισαν ξαφνικά να μας πνίγουν και η ιχνηλάτηση πέρασε στην ευθύνη του καθενός, με αποτέλεσμα να μην δηλώνουν το θετικό τεστ προκειμένου να γλυτώσουν την καραντίνα. Για να αντιστρέψουμε την κατάσταση, εφαρμόστε τα μέτρα προστασίας», σημείωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS