Ατύχημα σε λούνα παρκ: «Η πρώτη εικόνα είναι ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι», λέει ο 25χρονος που τραυματίστηκε

Ατύχημα σε λούνα παρκ: «Η πρώτη εικόνα είναι ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι», λέει ο 25χρονος που τραυματίστηκε

Αντίθετες απόψεις εκφράζουν για το ατύχημα στο Allou Fun Park, η πλευρά ενός 25χρονου τραυματία  και η πλευρά της ιδιοκτησίας του πάρκου. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρου του 25χρονου τραυματία, ο πελάτης του είναι κάθετα αντίθετος από την ανακοίνωση που εξέφρασε το Allou Fun Park.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λίνας Κακέση, στο protothema.gr o δικηγόρος επισημαίνει ότι, ο 25χρονος πήρε εξιτήριο, αλλά είχε συνεχώς ζαλάδες και πονοκέφαλο, γεγονός που τον ανάγκασε να ξαναμπεί μέσα εκτάκτως και για αυτόν τον λόγο εξακολουθεί και νοσηλεύεται. «Δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς έχει υποστεί σοκ. Έχει μια πρώτη εικόνα ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι. Δεν μπορώ να σας πω όμως κάτι παραπάνω, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας», τονίζει ο  δικηγόρος του νεαρού, Στάθης Καρυδομάτης.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του 25χρονου, Στάθης Καρυδομάτης, μίλησε στο protothema.gr: «Εκπροσωπώ τον έναν από τους τραυματίες του συμβάντος. Ο πελάτης μου έχει θλαστικά τραύματα, έχει κάνει ράμματα. Έχει υποστεί σοκ. Δεν είναι ξεκάθαρος για τις συνθήκες του ατυχήματος. Αυτό που ξεκίνησε σαν παιχνίδι, κατέληξε πολύ άσχημα για όλους. Οι τρεις φίλοι του και συνεπιβάτες του οχήματος αυτού είναι σε καταστάσεις οι οποίες απέχουν από το να χαρακτηριστούν ως ελαφρείς τραυματισμοί και για αυτόν τον λόγο θα περιμένουμε την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που θα καταδείξει τα αίτια. Ο πελάτης μου σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο, αλλά είχε συνεχώς ζαλάδες και πονοκέφαλο, γεγονός που τον ανάγκασε να ξαναμπεί μέσα εκτάκτως και για αυτόν τον λόγο εξακολουθεί και νοσηλεύεται. Δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς έχει υποστεί σοκ. Έχει μια πρώτη εικόνα ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι. Δεν μπορώ να σας πω όμως κάτι παραπάνω, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας.Δεν σηκώθηκαν όρθιοι, το βαγόνι δεν έχει κάποιου είδους ζώνες ή απαγορευτικες μπάρες από ότι μου είπαν, αλλά έχει χερούλια. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, το έχουν ξανακάνει αυτό το παιχνίδι. Είναι φίλοι και τα τέσσερα παιδιά και αποφάσισαν να πάνε εκεί να διασκεδάσουν. Η άποψη του πελάτη μου είναι κάθετα αντίθετη από την ανακοίνωση του Allou Fun Park».

Ατύχημα στο Allou Fun Park: Στο μικροσκόπιο το βαγόνι στο οποίο βρίσκονταν οι 4 τραυματίες

Στο μεταξύ, απαντήσεις στο πώς σημειώθηκε το ατύχημα με τους τέσσερις τραυματίες σε παιχνίδι του Allou Fun Park το βράδυ της Τρίτης (6/9) αναζητούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση.Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένας 24χρονος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας, μία κοπέλα 21 ετών έχει διασωληνωθεί με σοβαρές κακώσεις στον θώρακα, μία 22χρονη νοσηλεύεται με διάσειση, ενώ ένας έλαβε το βράδυ της Τρίτης τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Το ατύχημα συνέβη στο παιχνίδι La isla όταν η βάρκα δεν έκοψε ταχύτητα, εκσφενδονίζοντας τους τέσσερις επισκέπτες πάνω σε θάμνους.

Οι αστυνομικοί από τη Νίκαια που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα δεν έχουν καταφέρει να πάρουν καταθέσεις των τραυματισμένων νέων λογω της κατάστασης της υγείας τους ώστε μέσω αυτών να αποσαφηνίσουν τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της Τρίτης.

Για την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ορισθεί και ειδικός πραγματογνώμονας προκειμένου να εξετάσει αν το βαγόνι έφυγε ή όχι από την θέση του.

H ανακοίνωση του Allou Fun Park

Ανακοίνωση με την οποία παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για το ατύχημα με τους τέσσερις τραυματίες εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης η εταιρεία «Allou Fun Park».

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι «ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού». Προσθέτει, δε, ότι «αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του».

«Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως - αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση με το «Allou Fun Park» να εκφράζει, επίσης, τη συμπαράστασή του και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Αναλυτικά:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως - αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Στο μεταξύ σε νεότερη ανακοίνωση, το Allou Fun Park τονίζει:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης του Allou! Fun Park σχετικά με το χθεσινοβραδινό περιστατικό, σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού. Να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύ.

Επιπρόσθετα, ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία.

Προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, να σημειωθεί ότι η βάρκα που αποτυπώνεται στην φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο.

Το πάρκο ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των παιδιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS