Αυτές είναι οι ημερομηνίες κλειδιά για την άρση του lockdown

Αυτές είναι οι ημερομηνίες κλειδιά για την άρση του lockdown

«Φλέγεται» η Θεσσαλονίκη μετά την ανακοίνωση των 905 χθεσινών κρουσμάτων, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν έχουν επιφέρει ακόμα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Παρόλαυτα, και για το αισιόδοξο σενάριο ετοιμάζεται η κυβέρνηση, οργανώνοντας τη σταδιακή άρση του lockdown με κεντρικό της άξονα τις γιορτές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», με δεδομένο ότι δεν έχει καταγραφεί η αναμενόμενη πτώση κρουσμάτων, ο προσανατολισμός είναι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου.

Το λιανεμπόριο σχεδιάζεται να ανοίξει μια εβδομάδα αργότερα, στις 14 Δεκεμβρίου

και η εστίαση στο τελευταίο στάδιο με πιθανή ημερομηνία στις 19 ή 21 Δεκεμβρίου.

Παρόλα αυτά θα ισχύουν αυστηρά μέτρα, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει την τοποθέτηση πλέξιγκλας μεταξύ των τραπεζιών, αλλά και την τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων στους εξωτερικούς χώρους και στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί επιδότηση από το κράτος.

Με βάση το σχέδιο, θα συνεχιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 ή 11 το βράδυ οπότε θα κλείνει και η εστίαση, ενώ δε θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Την ίδια στιγμή, έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τους Κυριάκη Μητσοτάκη, Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλιά.

Σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη νέα σύσκεψη με την συμμετοχή του Βασίλη Κικίλια, του Σωτήρη Τσιόδρα, και του Νίκου Χαρδαλιά με νέα μέτρα να βρίσκονται στο τραπέζι. Έτσι, σύμφωνα με πηγές, εξετάζεται ακόμα και το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων σε μια προσπάθεια να σφραγιστεί η Βόρεια Ελλάδα και να περιοριστεί η διασπορά του ιού από τις μετακινήσεις. Επίσης, υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστές ακόμη λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ