Αύξηση του ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά από 1η Ιουλίου

Αύξηση του ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά από 1η Ιουλίου

Στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24% επιστρέφουν από την 1η Ιουλίου οι ιατρικές μάσκες, τα χειρουργικά γάντια, τα σαπούνια και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή, αντισηπτικά διαλύματα, αντισηπτικά μαντηλάκια και άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα.


Η επιστροφή του συντελεστή ΦΠΑ στο 24% θα ισχύσει και για την αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη, η οποία προορίζεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών και η καθαρή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη γεωργικής προέλευσης με αλκοολικό τίτλο 95%, η οποία διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση.
Η απόφαση για μείωση των συντελεστών είχε γίνει όταν η κυβέρνηση το Μάρτιο του 2020 είχε παρέμβει προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές στα συγκεκριμένα προϊόντα. Η απόφαση προέβλεπε τότε για τα συγκεκριμένα προϊόντα τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6%.

Πού διατηρείται μειωμένος ο ΦΠΑ


Αντίθετα από τις μάσκες, τα γάντια και τα αντισηπτικά, παρατείνεται έως και τις 31.12.2022 η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% για τα μη αλκοολούχα ποτά και τα αεριούχα νερά, όπως και για τα εισιτήρια κινηματογράφων, τη μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους, για τα εισιτήρια αθλητικών αγώνων, για τα εισιτήρια σε ζωολογικούς κήπους, για τις υπηρεσίες εστίασης, γυμναστήρια και για τις υπηρεσίες από σχολές χορού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ