Σοκ και θλίψη με την αυτοκτονία του 14χρονου -Γιατί παρενέβη εισαγγελέας, το «blackout challenge» που ερευνούν

Σοκ και θλίψη με την αυτοκτονία του 14χρονου -Γιατί παρενέβη εισαγγελέας, το «blackout challenge» που ερευνούν

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη στα Σεπόλια, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, μέσα στο δωμάτιό του

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ερευνά το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία για τον 14χρονο που βρήκαν οι γονείς του απαγχονισμένο στο δωμάτιό του στο διαμέρισμα της οικογένειας στα Σεπόλια.

Με παρέμβασή της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την τραγική υπόθεση του ανήλικου αυτόχειρα.

Τα τρία σενάρια που εξετάζονται

Ήδη δόθηκε εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει τα ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού, ώστε να διακριβωθεί αν η πράξη του αγοριού σχετίζεται με συμμετοχή του σε συγκεκριμένη «πρόκληση» που θέτει προσφιλής σε άτομα νεαρής ηλικίας πλατφόρμα, τα οποία καλούνται να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους. Πρόκειται για το «blackout challenge», την πρόκληση στο TikTok.

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο ενδεχόμενο που θα εξεταστεί. Από τα ηλεκτρονικά στοιχεία, ίχνη και επικοινωνίες του 14χρονου θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο το παιδί να είχε πέσει θύμα bullying ή να είχε κάποια ερωτική απογοήτευση. Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπήρχε στο σχολείο ένα περιστατικό bullying, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Φως στην όλη υπόθεση θα δώσουν και οι καταθέσεις των γονιών του και των φίλων του.

Ο 14χρονος μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος από τη μητέρα του την περασμένη Παρασκευή, 13 Μαΐου, μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του, στην περιοχή των Σεπολίων.

Η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ παράλληλα εξετάζει το λάπτοπ και το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αθλητής του παγκράτιου.

Γειτόνισσα 14χρονου : Είμαστε συγκλονισμένοι

Γυναίκα που γνώριζε την οικογένεια δεν μπόρεσε να κρύψει το σοκ της από τον ξαφνικό χαμό του παιδιού: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Όλοι οι γονείς είμαστε σε σοκ. Μιλούσα με μία φίλη μου που ο γιος της ήταν συμμαθητής του παιδιού και δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ενα φυσιολογικό παιδί, αθλητής στο Παγκράτιο. Τώρα τι έγινε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Ακούσαμε και εμείς όλα αυτά για το TikTok, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν είναι αλήθεια. Εάν είναι από αυτό το γεγονός, βοηθήστε σας παρακαλούμε να σταματήσει το κακό».

Ήδη οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να ερευνούν εάν ο θάνατος του 14χρονου οφείλεται σε παιχνίδι προκλήσεων του κοινωνικού δικτύου TikTok που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Θλίψη για τον χαμό του 14χρονου Μάκη στα Σεπόλια

Όπως προαναφέρθηκε, άνθρωποι που γνώριζαν το παιδί δεν μπορούν να διανοηθούν τον τραγικό χαμό του. Μάλιστα τα συλλυπητήρια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ολοένα και πληθαίνουν.

«Πόσο λυπηρό να χάνονται νέα παιδιά! Συλλυπητήρια στην οικογένειά του! Καλό παράδεισο να έχει!», «Καλό παράδεισο να έχεις αγόρι μου. Δύναμη και κουράγιο στους γονείς στου και στον αδερφό του», «Πόσο κρίμα και πόσο άδικο συλλυπητήρια στην οικογένεια του», είναι μερικά από τα μηνύματα χρηστών στο Facebook για την απώλεια του παιδιού.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος στον οποίο ο 14χρονος ήταν αθλητής. Συγκεκριμένα: «Με απέραντη θλίψη και ανείπωτο πόνο, η οικογένεια του Συλλόγου μας, αποχαιρετά ένα πολύ αγαπημένο μέλος της, ένα παιδί μόλις 14 ετών, τον Μάκη (Εμμανουήλ) Παναγιωτόπουλο. Έναν αθλητή που αγωνιζόταν με δύναμη και συνέπεια, μα που δεν πρόλαβε να κατακτήσει τους στόχους του. Το σίγουρο είναι ότι πρόλαβε να κατακτήσει τις καρδιές μας. Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό Παράδεισο, οι προπονητές σου και οι συναθλητές σου».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλέον αναμένονται οι καταθέσεις γονιών και συμμαθητών, η ιατροδικαστική εξέταση, όπως και το τι θα δείξουν οι έρευνες από τις αναλύσεις στις ηλεκτρονικές συσκευές (κινητό τηλέφωνο, υπολογιστής κ.λπ.) του 14χρονου, ώστε να πέσει φως στο δράμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ