Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ -Σε επιτήρηση υποψήφιοι πιθανοί στόχοι και κέντρα φιλοξενίας

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ -Σε επιτήρηση υποψήφιοι πιθανοί στόχοι και κέντρα φιλοξενίας

Αμεση προτεραιότητα αποτελούν πιθανοί στόχοι ισραηλινού ενδιαφέροντος στην χώρα, με την Αντιτρομοκρατική, την Κρατική Ασφάλεια και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να έχουν ανεβάσει τον συναγερμό σε επίπεδο 4.

Στην ΕΛ.ΑΣ έχουν ήδη ζητήσει αυξημένα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των πιθανών ισραηλινών στόχων, καθώς και συνεχείς περιπολίες. Κυρίως όπως είναι φυσικό, η προσοχή στρέφεται στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ τονίζουν μάλιστα πως λόγω των ταραχών στο Ισραήλ, κάθε ισραηλινός και παλαιστινιακός πιθανός στόχος, είναι υπό επίβλεψη.

Υπό επιτήρηση δομές φιλοξενείας

Στην λίστα ιδιαίτερης προσοχής είναι και οι δομές προσφύγων και μεταναστών που στον μεγαλύτερο βαθμό αποτελούν ανθρώπους από μουσουλμανικές χώρες. Με την μεταναστευτική ροή να αυξάνεται, έχει κριθεί αναγκαίο το να υπάρξουν επιπλέον μέτρα, όπως η ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου στο εσωτερικό των δύο πλευρών. 

Τα κέντρα φιλοξενίας κρίνονται ύποπτα καθώς φοβούνται τυχόν εξτρεμιστικές ενέργειες.

Την ίδια στιγμή, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Κρατική Ασφάλεια θα επιτηρούν διακριτικά χώρους συγκέντρωσης Παλαιστίνιων.

Να τονιστεί πως τον περασμένο Μάρτιο, με ενέργειές της η ΕΥΠ και αξιοποιώντας πληροφορίες που είχε από την Μοσάντ, κατάφερε να αποτρέψει χτύπημα κατά εστιατορίου εβραϊκών συμφερόντων στου Ψυρρή. Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί δύο αλλοδαποί σε Ζάκυνθο και Σπάρτη.

«Η εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή μας επηρεάζει όλους. Κλεφτοπόλεμος και αντίποινα, είναι πιθανά να εκδηλωθούν σε όλον τον κόσμο. Κάθε μέρα μπορεί να είναι διαφορετική από την άλλη και δεν μπορεί να αποκλειστεί σε βάθος χρόνου, η εκδήλωση τρομοκρατικών ή άλλου τύπου επιθέσεων που σχετίζονται με το μεσανατολικό ζήτημα. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ηρεμίας, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια πολεμική και σκληρή μορφή της αντιπαράθεσης στη Μέση Ανατολή, ενώ δεν φαίνεται καμία διάθεση οπισθοδρόμησης από καμία πλευρά. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να εντοπίζουμε σύντομα τυχόν επικίνδυνες ‘συσπειρώσεις’ ισλαμιστών στην Ελλάδα, που μπορεί να αποβούν μοιραίες και με διεθνές αντίκτυπο για τη χώρα», αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ