Βασιλακόπουλος για τον εμβολιασμό των εγκύων: Απόλυτα ασφαλές και το εμβόλιο της AstraZeneca

Βασιλακόπουλος για τον εμβολιασμό των εγκύων: Απόλυτα ασφαλές και το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υποστήριξε πως είναι απόλυτα ασφαλή για τις εγκύους τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος είπε πως «όταν πρωτοβγήκαν τα εμβόλια και βρίσκονταν στις κλινικές δοκιμές φάσης 3 για να εγκριθούν, δεν είχαν συμπεριληφθεί έγκυοι γυναίκες παρά μόνο αυτές που ήταν ήδη και δεν το γνώριζαν. Στη συνέχεια εμβολιάστηκαν αρκετές έγκυοι χωρίς κανένα πρόβλημα και οι επιστημονικοί οργανισμοί συνέστησαν τον εμβολιασμό τους, διότι ο κίνδυνος αν νοσήσουν από κορωνοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος από το να εμβολιαστούν», σημείωσε.

Σχετικά με τη σύσταση να εμβολιάζονται με mRNA κι όχι με AstraZeneca, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι πρόσφατα, πριν μια εβδομάδα, δημοσιεύτηκε σε ένα από τα πιο έγκριτα ιατρικά περιοδικά ένα άρθρο που έλεγε ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός εγκύων που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ με mRNA δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, δημιουργώντας ένα αίσθημα ασφάλειας.
«Ωστόσο, το ότι έχουμε αυτή την εξασφάλιση για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποιο σήμα κινδύνου για τα άλλα εμβόλια ή έχουν κάποια επιπλοκή. Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ένα απόλυτα ασφαλές εμβόλιο και για τις εγκύους», κατέληξε ο καθηγητής.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS