Βασιλακόπουλος: Γιατί ένας εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό και να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ

Βασιλακόπουλος: Γιατί ένας εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό και να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξήγησε, μεταξύ άλλων, τον λόγο που ένας εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό και να νοσήσει σοβαρά, «ίσως και να πεθάνει».

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Βασιλακόπουλος αρχικά ανέφερε πως «αν κάποιος δουλεύει σε covid κλινική και δεν είναι εμβολιασμένος κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένειά του», εκφράζοντας πως εκτός από το ατομικό δικαίωμα, υπάρχει και η προστασία της κοινωνίας.

Και προσέθεσε πως «αν είμαι εμβολιασμένος η πιθανότητα να κολλήσω κορωνοϊό είναι πολύ πολύ μικρότερη. Αν κολλήσω, θα νοσήσω πολύ πιο ελαφριά, θα έχω τον ιό μέσα μου σε πολύ μικρότερη συγκέντρωση και για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα. Αρα και η πιθανότητα να το μεταδώσω είναι πολύ μικρότερη», δίνοντας ένα παράδειγμα με το κράνος στους οδηγούς μηχανής.

Γιατί ένας εμβολιασμένος μπορεί και να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ αν κολλήσει κορωνοϊό;
Ερωτηθείς για το 8% των εμβολιασμένων που είναι διασωληνωμένοι, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως «όταν εμβολιάζομαι αποκτώ αμυντικά όπλα, όταν εμβολιαζόμαστε δεν κάνουμε όμοια ανοσολογική απάντηση. Αν κάνω μικρή ανοσολογική απάντηση και παράλληλα εκτεθώ σε πολύ μεγάλο ιικό φορτίο, είναι πιθανό να νοσήσω και επειδή δεν έχω καλή ανοσολογική απάντηση, μπορεί να νοσηλευτώ σε ΜΕΘ. Μπορεί και να πεθάνω».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ΗΠΑ, ότι σε 166 εκατ. εμβολιασμένων έχουμε 1.500 θανάτους, κάνοντας την αναγωγή στον ελληνικό πληθυσμό, καθώς «σε 10 εκατ. εμβολιασμούς θα είχαμε 90 θανάτους. Αν εμβολιαζόμασταν όλοι ο ιός, δεν θα κυκλοφορούσε σε μεγάλα ιικα φορτία και δεν θα κινδύνευαν οι εμβολιασμένοι που δεν έκαναν πολύ μεγάλη ανοσολογική απάντηση να νοσήσουν σοβαρά».

Αν κάποιος υγειονομικός έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, δεν μπαίνει σε αναστολή
Οσο αφορά στις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, τόνισε ότι αν κάποιος υγειονομικός έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, δεν μπαίνει σε αναστολή. «Η εξαίρεση αν έχεις νοσήσει είναι αν έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο γιατί τότε είναι κανείς καλυμμένος ανοσολογικά. Αλλά αν έχει νοσήσει κανείς πέρυσι τον Μάρτιο και δεν έχει κάνει το εμβόλιο, δεν έχεις ανοσολογική κάλυψη. Αρα πρέπει να εμβολιασθεί», ξεκαθάρισε.

Επιπλέον, σχετικά με τα αντισώματα και την ανοσολογική απάντηση κάθε οργανισμού, ο καθηγητής είπε ότι πρέπει να μετράμε «ειδικά εξουδετερωτικά αντισώματα, δεν είναι τόσο εύκολο επιστημονικά».

Τέλος, για τα παιδιά σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τρόπος να ανοίξουν τα σχολεία με απόλυτη ασφάλεια αν δεν εμβολιάσουμε τα παιδιά μας», αναφερόμενος ξανά στις ΗΠΑ για αίτημα να επιτραπεί ο εμβολιασμός και για παιδιά 5-12 ετών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS