Βασιλακόπουλος: Νέο lockdown από φθινόπωρο αν πάμε με τον ρυθμό εμβολιασμού που έχουμε σήμερα

Βασιλακόπουλος: Νέο lockdown από φθινόπωρο αν πάμε με τον ρυθμό εμβολιασμού που έχουμε σήμερα

Για νέο lockdown μετά το καλοκαίρι, αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός των εμβολιασμών και έρθει το φθινόπωρο, έκανε λόγο ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Αρχικά, μίλησε για το μοίρασμα των χώρων ψυχαγωγίας σε αμιγείς και μεικτούς. «Η συγκεκριμένη διαδικασία αποδίδει τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που αντιστοιχούν στον εμβολιασμένο σε αντιδιαστολή με τον μη εμβολιασμένο», εξέφρασε στον ΑΝΤ1.

Και προσέθεσε ότι δεν στερείται κάποιος συμπολίτης μας του δικαιώματος να βγει να φάει σε μια ταβέρνα, καθώς θα υπάρχουν πολλά μεικτά καταστήματα, αλλά με πιο αυστηρά μέτρα ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν σε εσωτερικούς χώρους λειτουργίας, εκεί όπου η μεταδοτικότητα του ιού είναι μεγαλύτερη.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε το εξής: «Πρέπει να λειτουργήσουμε με δύο βασικούς πυλώνες:Πώς θα προστατευτούμε από την εξάπλωση της επιδημίας, δεδομένου και του φόβου για τη μετάλλαξη Δέλτα, και πώς θα δώσουμε κίνητρο στους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Νέο lockdown μετά τις καλοκαιρινές διακοπές;
Και συμπλήρωσε πως «πολύ φοβάμαι ότι μεγάλο μέρος των καταστηματαρχών θα επιλέξουν να είναι μεικτής λειτουργίας στο βωμό του να έχουν μεγαλύτερη γκάμα πελατών».

Όσο για ένα νέο lockdown μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, είπε πως «θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός των εμβολιασμών και έρθει το φθινόπωρο, θα ξαναπάμε σε lockdown διότι το ποσοστό αυτών που θα είναι ευπαθείς θα είναι μεγάλο και το κράτος θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα που θα μας ταλαιπωρήσουν όλους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS