Βατόπουλος-κορωνοϊός: Να πάμε σε μέτρα Kίνας -Να κλείσουν όλα για 15 ημέρες

Βατόπουλος-κορωνοϊός: Να πάμε σε μέτρα Kίνας -Να κλείσουν όλα για 15 ημέρες

Πρόταση-σοκ έκανε ο καθηγητής Μικροβιολόγος Αλκιβιάδης Βατόπουλος στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, δείχνοντας τη δραματική κατάσταση που υπάρχει.

Ο κ. Βατόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη, ανέφερε ότι κατά τη δική του γνώμη θα έπρεπε να πάρουμε μέτρα Ουχάν για 10-15 ημέρες, ώστε να υπάρξει άμεση μείωση των κρουσμάτων και περιορισμός της επιδημίας.

Δηλαδή να βγαίνει ένας από κάθε οικογένεια μία φορά κάθε 3-4 ημέρες για να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ προκειμένου να αγοράζει τα βασικά και στη συνέχεια να επιστρέφει και να μένει στο σπίτι.

Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά. Την περασμένη εβδομάδα ευελπιστούσα σε μία ελάττωση, όμως τα κρούσματα δεν πέφτουν. Εχουμε μια επιπέδωση, ελαττώνεται λιγάκι ο αριθμός αύξησης. Είχα πει από τον Αύγουστο πως ένα χαρακτηριστικό της επιδημίας ήταν η διασπορά του σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι πιο δύσκολο να το ελέγξεις».

Η πρόταση για μέτρα τύπου Ουχάν

Ο κ. Βατόπουλος όμως εξέφρασε την ανησυχία του και μάλιστα προχώρησε σε μια πρόταση με επίπονη εφαρμογή, να ληφθούν μέτρα τύπου Κίνας. «Σπανίως λέω προσωπική άποψη, αλλά νομίζω πως πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί. Στην Ουχάν στην Κίνα έβγαινε ένας άνθρωπος μία φορά την εβδομάδα να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Φοβάμαι πως αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, θα θρηνήσουμε θύματα, τα οποία δεν όφειλαν να πεθάνουν, με την έννοια ότι δεν θα μπορέσουν να νοσηλευτούν», τόνισε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε: «Αφού η κατάσταση είναι απρόβλεπτη, δηλαδή μπορεί σε λίγες ημέρες να τριπλασιαστούν τα θύματα ή να δούμε και άλλες πόλεις να γεμίζουν, αισθάνομαι πως πρέπει να γίνει μία ιστορία τύπου Ουχάν ή έστω τύπου Μαρτίου και μάλιστα άμεσα. Τώρα, αύριο. Να γίνει κάθε μέρα Κυριακή. Να κλείσουν τα πάντα για 10 ημέρες, σαν να είναι Κυριακή κάθε ημέρα. Να κλείσουν και οι επιχειρήσεις. Ισως τέτοια μέτρα να βοηθούσαν να αποφορτιστεί η κατάσταση».

Ωστόσο, κλείνοντας ο καθηγητής διευκρίνισε πως την πρόταση την είπε αγνοώντας αν και πόσο είναι εφικτό να συμβεί κάτι τέτοιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS