Βίντεο-ντοκουμέντο: Η «τρελή» πορεία του μονοκινητήριου αεροσκάφους πριν την πτώση στην Πρώτη Σερρών

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η «τρελή» πορεία του μονοκινητήριου αεροσκάφους πριν την πτώση στην Πρώτη Σερρών

Σε δικό του λάθος χειρισμό φέρεται να απέδιδε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την πτώση του αεροσκάφους που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στην Πρώτη Σερρών, ο 19χρονος πιλότος.

Αμέσως μετά κι αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, ο νεαρός πιλότος φέρεται να είπε σε ανθρώπους που ήταν μαζί του μέχρι να μεταφερθεί από το σημείο της πτώσης -μεταξύ αυτών και η μητέρα του- ότι έκανε λάθος χειρισμό, που οδήγησε στην πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από την ιστοσελίδα Seleo, με το σκάφος να πετάει πάνω από την Πρώτη λίγο πριν από την πτώση του και τον πιλότο λίγα λεπτά αργότερα να δέχεται τις πρώτες βοήθειες.


Το μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στην πλατεία του χωριού - Πρώτα χτύπησε σε πλάτανο, μετά έπεσε στο σπίτι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος χειριστής του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους -που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη- πετούσε για αρκετή ώρα, αρκετά χαμηλά γύρω από το χωριό, χτύπησε με το φτερό του ένα ψηλό δέντρο (έναν πλάτανο, συγκεκριμένα), με συνέπεια να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η πτώση.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Μιλώντας στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, είπε πως επρόκειτο για εκπαιδευτικό μονοκινητήριο αεροπλάνο, το οποίο για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κατέπεσε ακριβώς πάνω στον πλάτανο της κεντρικής πλατείας, για να καταλήξει σε πρόσοψη σπιτιού. Οπως ήταν φυσικό, αρχικά, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν είχε τραυματιστεί κανείς, υπήρξε αναστάτωση.

«Ο νεαρός πιλότος πετούσε σε χαμηλό ύψος και προφανώς από λάθος χειρισμό έπεσε πάνω στον πλάτανο. Μέσα στην ατυχία μας όμως ήμασταν τυχεροί, γιατί κανένας πολίτης δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία, ενώ ο πιλότος τραυματίστηκε ελαφρά, οπότε είχαμε μόνον υλικές ζημιές. Επιπλέον, το αεροσκάφος δεν έπιασε φωτιά, συνεπώς δεν είχαμε περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο δήμαρχος. Σύμφωνα με τον κ. Φραστανλή, ο νεαρός πιλότος, ο οποίος κατάγεται από το Ροδολίβος Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο Σερρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS