Βιτριόλι: «Ελιωνε μπροστά μου, παραμορφωνόταν το πρόσωπό της», περιγραφές-σοκ στη δίκη, κατέθετε επί 1 ώρα ο 40χρονος

Βιτριόλι: «Ελιωνε μπροστά μου, παραμορφωνόταν το πρόσωπό της», περιγραφές-σοκ στη δίκη, κατέθετε επί 1 ώρα ο 40χρονος

Δεκαέξι μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που της άλλαξε ριζικά τη ζωή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου είδε χθες για πρώτη φορά τον άνδρα που φέρεται ως το πρόσωπο που πυροδότησε το εκδικητικό μένος της κατηγορούμενης εναντίον της.

«Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω διά ζώσης», κατέθεσε η Ιωάννα στο δικαστήριο όταν της ζητήθηκε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί του. Το ίδιο υποστήριξε και ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος επί μία ώρα εξηγούσε στους δικαστές ποια ακριβώς σχέση είχε με τις δύο γυναίκες.

Τι κατέθεσε ο 40χρονος

«Την Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει δια ζώσης. Πριν από 3-4 χρόνια της είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας στο facebook και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει», κατέθεσε ο μάρτυρας. Όπως είπε, όταν πληροφορήθηκε ότι κάποια γυναίκα δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, δεν του πέρασε από το μυαλό ότι θύμα ή θύτης θα μπορούσαν να είναι κάποιοι από τον περίγυρό του.

Ανέκφραστη η δράστις

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του 40χρονου, η 36χρονη κατηγορούμενη παρακολουθούσε τη διαδικασία χωρίς να αντιδρά καθόλου. Ούτε όταν ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη σχέση που είχαν οι δυο τους, για την οποία είπε ότι ήταν περιστασιακή: «Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε ερωτική περιστασιακά. Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης».

Όπως είπε ο μάρτυρας η Ιωάννα τον διέγραψε από διαδικτυακό φίλο, εξηγώντας του ότι κάποια γνωστή της ενδιαφέρεται για εκείνον. Ο ίδιος πίστεψε πως πρόκειται για κάποιο μπέρδεμα και όπως κατέθεσε η Ιωάννα συνέχισε να της στέλνει μηνύματα.

Ο μάρτυρας δέχθηκε σφυροκόπημα από τους δικηγόρους της Ιωάννας, οι οποίοι τον καλούσαν να απαντήσει με λεπτομέρειες για τη σχέση του με την κατηγορούμενη. Ζητήθηκε μάλιστα να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με την 36χρονη, όπως κάτι τέτοιο όπως επεσήμανε ο εισαγγελέας δεν προβλέπεται, ενώ ο πρόεδρος παρατήρησε: «Εδώ γίνεται δίκη. Δεν λειτουργούμε με όρους τηλεόρασης».

«Η Ιωάννα υπέστη εγκαύματα θερμοκρασίας 400 βαθμών»

Οι περιγραφές των ιατρών που περιέθαλψαν την Ιωάννα αμέσως μετά την επίθεση και του ιατροδικαστή που την εξέτασε σόκαραν το ακροατήριο.
Ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Metropolitan Πέτρος Δημοβέλης ήταν ο πρώτος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα βαθιά εγκαύματα της Ιωάννας «Έπρεπε να εξουδετερώσουμε τη θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Ιωάννα διέτρεξε κίνδυνο ζωής, ήρθε αντιμέτωπη με τρία σοκ. Ήταν τυχερή που ήταν κοντά το νοσοκομείο. Αν δεν της έριχνε νερό η φαρμακοποιός κινδύνευε να καταλήξει πριν φτάσει στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Συγκλόνισε η κατάθεση της πλαστικής χειρουργού

Η Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου, Μαρία Καλοφώνου αναφέρθηκε αναλυτικά στον κίνδυνο ζωής που αντιμετώπισε η Ιωάννα από τη μεγάλη ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε και τα δύσκολα χειρουργεία που ακολούθησαν. «Απορώ πώς βρήκε τη δύναμη η Ιωάννα από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πώς δεν λιποθύμησε από το πόνο. Αν είχε λιποθυμήσει της στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σοκαριστική η μαρτυρία του πρώτου μάρτυρα

Ανατριχιαστική ήταν και η περιγραφή μάρτυρα που έχει κουρείο δίπλα στα γραφεία που δούλευε η Ιωάννα. Την είδε αμέσως μετά την επίθεση και προσπάθησε να τη βοηθήσει: «Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα.Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας…»

Η κατάθεση του ιατροδικαστή

Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο ήταν και ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος τόνισε πως η δράστις έριξε μεγάλη ποσότητα θειικού οξέος που είχε σε δοχείο με μεγάλο στόμιο. «Χωρίς να είσαι γιατρός αντιλαμβάνεσαι ότι μπορεί να προκαλέσει θάνατο. Το γράφει στη συσκευασία του υγρού με κεφαλαία γράμματα», τόνισε ο μάρτυρας, προσθέτοντας: «με το οξύ ο οργανισμός αφυδατώνεται, τα τρώει όλα, νεκρώνει, εδώ είναι δίπλα στις καρωτίδες. Αν δεν είχε πάει στο φαρμακείο να πλυθεί θα είχε πεθάνει».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης κατέθεσαν και άλλοι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων φίλοι και συνάδελφοι της Ιωάννας και της κατηγορούμενης. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη.<p>Πηγή: <a target="blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="blank" href="https://www.iefimerida.gr/ellada/bitrioli-elione-mprosta-moy-katethese-o-40hronos">Βιτριόλι: «Ελιωνε μπροστά μου, παραμορφωνόταν το πρόσωπό της», περιγραφές-σοκ στη δίκη, κατέθετε επί 1 ώρα ο 40χρονος </a></p>

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS