Πατρινό Καρναβάλι 2023: Χορεύουν μέχρι το ξημέρωμα - Βουλιάζει από κόσμο η πόλη, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Χορεύουν μέχρι το ξημέρωμα - Βουλιάζει από κόσμο η πόλη, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Βουλιάζει από επισκέπτες η πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, την Πάτρα, με την προσέλευση να ξεπερνά κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Είναι χαρακτηριστικές οι εκτιμήσεις που μιλούν για 25.000 επισκέπτες μόνο μέσω των υπεραστικών ΚΤΕΛ στην Πάτρα.

Το κέφι πλημμύρισε τους δρόμους της πόλης μέχρι τα ξημερώματα Σαββάτου όπου ο κόσμος ακόμη χορεύει.

Χιλιάδες κόσμου γλεντούσε στους δρόμους και στα κλαμπ της πόλης , ενώ χιλιάδες ήταν όσοι βρίσκονταν στην Πλατεία Γεωργίου και στους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης.

Λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα και ο φακός του tempo24 αποτύπωσε το κλίμα.

Χθες Παρασκευή, τα άρματα του δήμου για το Πατρινό Καρναβάλι 2023 ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα στην κορύφωση του καρναβαλικού πυρετού.

Τα άρματα, που κάθε χρόνο κατασκευάζει το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και την ξεχωριστή τεχνογνωσία των καλλιτεχνών-κατασκευαστών του, έχουν το δικό τους σημαντικό μερίδιο στην πανελλήνια εμβέλεια του θεσμού και την καθολική αποδοχή και καταξίωσή του στη συνείδηση όλης της χώρας.

Η πρώτη φαντασμαγορική εμφάνιση των αρμάτων του δήμου ενώπιον του κοινού, μέσω της ξεχωριστής παρέλασής τους στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, αποτέλεσε κυρίαρχο καλλιτεχνικό, ψυχαγωγικό αλλά και θεαματικό γεγονός, ανεβάζοντας στα ύψη το καρναβαλικό θερμόμετρο και προκαλώντας τον θαυμασμό και τα βλέμματα καρναβαλιστών και θεατών.

Αμέσως μετά ο Goran Bregovic και η Wedding and Funeral Band στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου, ξεσήκωσαν τους επισκέπτες της πόλης.

Πάτρα-Καρναβάλι: Οι αλλαγές στην πόλη για το τριήμερο

Η Μαιζώνος πεζοδρομείται από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

Η απόφαση, σύμφωνα με το tempo24.gr, αναμένεται και επίσημα να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών από την Αστυνομία, ύστερα από σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων φορέων και κυρίως του Δήμου Πατρέων. Θα αφορά στο τμήμα της Μαιζώνος από την Κολοκοτρώνη έως τη Γούναρη, ενώ το μέτρο λαμβάνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες και να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση στο κέντρο της πόλης, οπότε και θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Πάτρα: Περισσότερα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι και την Τρίτη

Την ίδια ώρα, ενόψει των καρναβαλικών εκδηλώσεων και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων που επιθυμούν να επισκεφθούν την αχαϊκή πρωτεύουσα, η HELLENIC TRAIN ενισχύει σημαντικά τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Αθήνας και Πάτρας με έκτακτα δρομολόγια και αύξηση χωρητικότητας θέσεων, από έως και την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Σε πλήρη εφημερία τα νοσοκομεία της πόλης

Δήμος και Αστυνομία έχουν ήδη πάρει μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ σε πλήρη εφημερία θα βρίσκονται από σήμερα και για όλο το τριήμερο της Αποκριάς και τα τρία νοσοκομεία της Πάτρας, Πανεπιστημιακό Ρίου, «Αγιος Ανδρέας» και «Καραμανδάνειο».

Η ΕΛΑΣ έχει πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφρίες του tempo24.news, πάνω από 600 αστυνομικοί βρίσκονται το τριήμερο στην αχαϊκή πρωτεύουσα, εποπτεύοντας κάθε σημείο της πόλης.

Για την καλύτερη και πληρέστερη εφαρμογή του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ έχουν μετακινηθεί στην Πάτρα 7 διμοιρίες από την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αττική και την Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Πονοκέφαλο προκαλεί η είσοδος στην Πάτρα χιλιάδων ατόμων από άλλες πόλεις, με την Αστυνομία να συστήνει ιδιαίτερη προσοχή και σχολαστικότητα στην θωράκιση των κατοικιών από ληστές, οι οποίοι μπορεί να εκμεταλλευτούν την πολυκοσμία και την διεξαγωγή εκδηλώσεων για να δράσουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ