Τριπλή έρευνα για τον θάνατο του 2,5 ετών παιδιού στο βρεφοκομείο στη Θεσσαλονίκη -Παρέμβαση εισαγγελέα

Τριπλή έρευνα για τον θάνατο του 2,5 ετών παιδιού στο βρεφοκομείο στη Θεσσαλονίκη -Παρέμβαση εισαγγελέα

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται για το θάνατο του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός», στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του GrTimes, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με συνέπεια το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Θα αναζητηθούν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομιστούν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί, η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Με εντολή Πλεύρη θα διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού και με τη σειρά του το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Την οδύνη του εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Την οδύνη τόσο του ίδιου προσωπικά όσο και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Άγιος Στυλιανός για το θάνατο του 2,5 ετών παιδιού εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος.

Ο κ. Λιακόπουλος δήλωσε στο Grtimes.gr πως το παιδί αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και πως μόλις χθες είχε μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο, κατόπιν εντολής γιατρού του ιδρύματος, και τέθηκε σε φαρμακευτική και αντιβιοτική αγωγή. Ομως, όπως είπε, η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και, παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν κατέστη εφικτό να κρατηθεί στη ζωή.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης επισήμανε πως το ίδρυμα είναι σε επικοινωνία με τη μητέρα, πως τηρούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με σεβασμό στη μνήμη του παιδιού.

Παράλληλα, όπως τόνισε, θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες και συγκεκριμένα Ενορκη Διοικητική Εξέταση, όπως προβλέπεται.

Το παιδί θα επέστρεφε σήμερα στη μητέρα του

Σύμφωνα με όσα είπε στο ίδιο μέσο η πρώην πρόεδρος του «Αγίου Στυλιανού» Ιωάννα Σπανού (στη θέση αυτή ήταν μέχρι τον Μάρτιο του 2021), το παιδί είχε μεταφερθεί εκεί καθώς η μητέρα του αδυνατούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά στην ανατροφή του. Η ίδια το επισκεπτόταν τακτικά, ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τραγική ειρωνεία, είχε εκδοθεί απόφαση να επιστρέψει σήμερα, Παρασκευή, στη μητέρα του.

Η κυρία Σπανού ανέφερε, ακόμη, στο makthes.gr, πως το παιδί είχε εμφανίσει από νωρίς αναπνευστικά προβλήματα και έχρηζε άμεσης ιατρικής παρακολούθησης.

Αντιμετώπιζε προβλήματα στην αναπνοή

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του βρεφοκομείου, Θεόφιλο Πατέλη, ο οποίος μίλησε επίσης στο makthes.gr, το κοριτσάκι επρόκειτο να χειρουργηθεί τις επόμενες ημέρες για πρόβλημα που παρουσίαζε στις αμυγδαλές του και για τον λόγο αυτόν μεταφέρθηκε χθες (16/2) στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Μετά επέστρεψε στο Ίδρυμα και σήμερα το πρωί άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αναπνοή. Οι υπεύθυνοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ, αλλά, δυστυχώς, ήταν ήδη αργά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ