«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική -Πού υπάρχουν προβλήματα από την κακοκαιρία

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική -Πού υπάρχουν προβλήματα από την κακοκαιρία

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν αυτή την ώρα το Λεκανοπέδιο, καθώς από νωρίς το βράδυ άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Το κύμα κακοκαιρίας, που χτυπάει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αναμένεται να εξασθενήσει σήμερα, Τετάρτη.

«Απροετοίμαστους» φαίνεται να έπιασε τους Αθηναίους η κακοκαιρία, καθώς η έντονη μπόρα και οι εκκωφαντικοί κεραυνοί δημιούργησαν χειμωνιάτικο σκηνικό στην πρωτεύουσα.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην Αττική, διεκόπη η κυκλοφορία, λίγο μετά τις 23:00, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Δέλτα Φαλήρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λεωφόρο Συγγρού.

Λίγη ώρα αργότερα διεκόπη η διέλευση των ΙΧ και στην Πέτρου Ράλλη, από την οδό Αγίας Άννης, στο ρεύμα προς τη Λεωφόρο Κηφισού, ωστόσο λίγο μετά τις 12:30 τη νύχτα η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, διακοπή κυκλοφορίας επεβλήθη και στον παράδρομο της Λ. Κηφισού, στο ρεύμα προς την οδό Πειραιώς, από το ύψος της Λεωφόρου Γ. Παπανδρέου. Προβλήματα παρατηρούνται κυρίως στις περιοχές του Μοσχάτου, της Καλλιθέας και του Ταύρου.

Η Πυροσβεστική μέχρι τις 00:00 είχε δεχτεί περισσότερες από 80 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, κυρίως σε υπόγεια, στο Μοσχάτο και στις γειτονικές περιοχές.

Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα, χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός ατόμων από τα οχήματά τους που είχαν ακινητοποιηθεί, σε ασφαλές. Στη λαχαναγορά του Ρέντη συγκεκριμένα απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ.

Προβλήματα και στην Εύβοια

Νωρίτερα, σημειώθηκε μπλακ άουτ σε περιοχές της Εύβοιας, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο που προκλήθηκε από τις καταιγίδες.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι πιθανώς τοπικά ισχυρά και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Στο Ιόνιο, τα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Το βράδυ της Τρίτης οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να ενταθούν και στην Αττική.

Διπλό κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι την Τετάρτη το κύμα κακοκαιρίας θα περιοριστεί από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικά, ενώ θα πέσει η θερμοκρασία λόγω των δυνατών βοριάδων.

Την Πέμπτη, το κύμα βροχοπτώσεων θα υποχωρήσει για λίγο, ενώ θα καταγραφούν χαμηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και στα βόρεια.

«Από Παρασκευή έρχονται και πάλι διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας. Το ένα θα χτυπήσει την Παρασκευή προς το Σάββατο και το δεύτερο την Κυριακή», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, ο καιρός της επόμενης εβδομάδας θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο, με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ