Bullying στο Αρσάκειο: Νέα «πυρά» από τη μητέρα του 15χρονου - «Δεν δίνουν τη δέουσα αξία στον σχολικό εκφοβισμό

Bullying στο Αρσάκειο: Νέα «πυρά» από τη μητέρα του 15χρονου - «Δεν δίνουν τη δέουσα αξία στον σχολικό εκφοβισμό

Μουδιασμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση bullying στο Αρσάκειο, όπου 15χρονοι πέρασαν πετονιά σε λαιμό συμμαθητή τους.

Οι γονείς του 15χρονου, έχοντας στο πλευρό τους τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ζητούν να αποπεμφθούν τα συγκεκριμένα παιδιά από το σχολείο.

Να σημειωθεί πως η απόφαση του Συμβουλίου των Διδασκόντων για το μέλλον των έξι μαθητών αναμενόταν να βγει τη Μεγάλη Τρίτη, ωστόσο ακόμα και τώρα δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση των έξι μαθητών που ασκούσαν bullying στον 15χρονο και περιέγραψαν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα. Στη συνέχεια, θα κληθεί να μιλήσει και ο 15χρονος για τα όσα συνέβησαν και ακολούθως θα αποφανθούν ο Σύλλογος των Διδασκόντων μαζί με την Διευθύντρια και την νομική σύμβουλο σχετικά με τα έξι παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση, η καθυστέρηση στην λήψη των σχετικών αποφάσεων φουντώνει τις εικασίες πως το σχολείο ελπίζει μετά το Πάσχα η κατάσταση να έχει εκτονωθεί. Την ίδια ώρα όμως, το ενδεχόμενο να συνεχίσουν να συνυπάρχουν στο ίδιο περιβάλλον οι θύτες και το θύμα δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

H μητέρα του 15χρονου σε δηλώσεις της στην Καθημερινή σχολίασε ότι το σχολείο «αργεί πολύ να πάρει αποφάσεις που φαντάζουν εύκολες» και υπογράμμισε ότι η ίδια είναι πολύ απογοητευμένη από τη διαχείριση του θέματος από το σχολείο. «Προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία του συμβάντος, με λυπεί που δεν δίνουν τη δέουσα αξία στη σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό».

Η μητέρα του 15χρονου που μίλησε και στο MEGA για την υπόθεση αναφέρθηκε μάλιστα σε μία ενέργεια του σχολείου τον περασμένο Νοέμβριο σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό.

«Το τμήμα του παιδιού μου γύρισε ένα βιντεάκι το οποίο ήταν αμοντάριστο. Την Παρασκευή, η υπεύθυνη του τμήματος του παιδιού μου, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να επαναφέρει το θέμα, που τόσο καιρό δεν έχει ασχοληθεί κανείς, να το μοντάρουν και να το στείλουν για να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό για τον σχολικό εκφοβισμό.

Ο γιος μου τη ρώτησε εάν θεωρεί ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, να μπουν οι μαθητές σε αυτήν τη διαδικασία και μάλιστα να διεκδικήσουν βραβείο για τη διαχείριση του bullying και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι είναι υπερβολικός. Υπερβολικό το παιδί μου. Που πριν από 10 ημέρες υπέστη όλα αυτά».

Στο μεταξύ οι γονείς του 15χρονου ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού» αλλά και «έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS