Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο στα Ιωάννινα

Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο στα Ιωάννινα

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στα Ιωάννινα, τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, καθώς επιβεβαιώθηκαν σε ιδιωτικό γηροκομείο 24 κρούσματα, όπως γνωστοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για κρούσματα μεταξύ των φιλοξενουμένων του οίκου ευγηρίας, ορισμένοι από τους οποίους έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Όπως αναφέρεται, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, επειδή όμως δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια, διακομίζονται σε νοσοκομεία της Ηπείρου.

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο
Αυτή τη στιγμή, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύονται συνολικά 53 ασθενείς με κοροναϊό, ενώ συνολικά υπάρχουν 55 κρεβάτια, με τις δύο κλίνες να κρατώνται για σοβαρά περιστατικά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο από τα κρούσματα στο γηροκομείο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Άρτας, ένα στις Φιλιάτες και ένα στην Πρέβεζα, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές από το Πανεπιστημιακό.

Για όλη την Ήπειρο υπάρχουν συνολικά οκτώ κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό και οι πέντε είναι καλυμμένες.

19 νέα κρούσματα
Σημειώνεται πως το το τελευταίο 24ωρο, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα κοροναϊού, με την περιοχή να βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού και το νοσοκομείο σε οριακό σημείο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, έσπευσε α επισκεφθεί τις προηγούμενες ημέρες το νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις νέες ανάγκες που προκύπτουν, ώστε να γίνουν οι σχετικές προσαρμογές στις κλίνες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS