Δερβενοχώρια: Εξαπλώνονται προς την Οινόη οι φλόγες - Εκκενώνονται τρεις οικισμοί

Δερβενοχώρια: Εξαπλώνονται προς την Οινόη οι φλόγες - Εκκενώνονται τρεις οικισμοί

Άσχημη τροπή λαμβάνει η φωτιά που καίει τα Δερβενοχώρια, καθώς το πύρινο μέτωπο πλέον πλησιάζει την Οινόη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των οικισμών Πουρνάρι, Άγιος Σώστης και Πανόραμα.

Χρήστος Στάθης: Έχω ζητήσει εδώ και ώρα περισσότερα εναέρια πυροσβεστικά μέσα

Τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Δήμος Μάνδρας περιέγραψε μιλώντας στο parapolitika.gr ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης.

Συγκεκριμένα ο κύριος Στάθης έκανε λόγο για μία πολύ μεγάλη φωτιά, η οποία εξελίσσεται γρήγορα και έκανε έκκληση στην πολιτεία να σταλθούν περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς, όπως ανέφερε, αυτά θα μπορέσουν να την καταστείλουν άμεσα. «Η φωτιά έχει μπει στην περιοχή μας από τα Δερβενοχώρια και κατευθύνεται γρήγορα προς το Πουρνάρι και το Πανόραμα, δηλαδή στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Σωτήρος», ανέφερε αρχικά ο κ. Στάθης. Και συνέχισε: «Έχω δώσει εντολή για προληπτική εκκένωση ηλικιωμένων και εγκύων και από τους δύο οικισμούς (Πουρνάρι και το Πανόραμα)».

Αμέσως μετά ο δήμαρχος εξέφρασε το παράπονό του καθώς έχει ζητήσει εναέρια μέσα εδώ και αρκετή ώρα αλλά αυτά δεν έχουν καταφθάσει ακόμα στο σημείο. «Έχω μιλήσει και έχω ζητήσει εδώ και ώρα περισσότερα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τα οποία μέχρι τώρα δεν βλέπω. Η φωτιά αυτή είναι μεγάλη, εξελίσσεται γρήγορα αλλά πιστεύω ότι αν προλάβουν και έρθουν τα εναέρια, θα την καταστείλουν άμεσα. Προς το παρόν, όμως, εναέρια δεν υπάρχουν», είπε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 140 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Έκλεισε ξανά η παλιά Εθνική Οδός Ελευσίνας-Θηβών

Θυμίζουμε ότι λίγο πριν τις 12:00 έκλεισε ξανά η παλιά Εθνική Οδός Ελευσίνας-Θηβών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, το μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια είναι δύσκολο και έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

«Το μέτωπο είναι στην ευρύτερη περιοχή του Τιτάνα. Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί», πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης, εξηγώντας ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου που μπορούν να πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που συμμετέχουν σε πυρόσβεση, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παρ' όλα αυτά, το μέτωπο που εξελίσσεται στη νοτιοδυτική περιοχή της Πάρνηθας με μέτωπο προς Μαγούλα είναι σε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η φωτιά που είναι σε εξέλιξη εξελίσσεται σε έντονο ανάγλυφο, προσθέτοντας ότι «έγινε καλή δουλειά το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ