Δερμιτζάκης: Μάσκα παντού στο κέντρο της Αθήνας - Χρειάζονται πολλά μέτρα

Δερμιτζάκης: Μάσκα παντού στο κέντρο της Αθήνας - Χρειάζονται πολλά μέτρα

«Ένα μέτρο που θα μπορούσε να μπει, είναι η χρήση μάσκας παντού μέσα και έξω στο κέντρο της Αθήνας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην αύξηση των θανάτων και των διασωληνωμένων, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο καθηγητής τόνισε πως «θα έθετα ένα στόχο τα κρούσματα να πέσουν στα 50 στον επόμενο ενάμιση μήνα. Καλό είναι τα κρούσματα να σταθεροποιηθούν ή να κατέβουν λιγάκι. Χρειάζονται πολλά μέτρα, και κατανοητά, τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η Αττική βρίσκεται ήδη σε πορτοκαλί συναγερμό με αρκετούς δήμους να παρουσιάζουν αυξημένη επιδημιολογική εικόνα. Κάτω Πατησιά, Κυψέλη, Σεπόλια, Κάτω Κυψέλη, είναι μεταξύ των περιοχών με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown. Ωστόσο, παραμένει στο τραπέζι η επαναφορά της αποστολής sms στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως τόνισε προ ημερών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Την ίδια ώρα σε ισχύ έχουν τεθεί έκτακτα μέτρα από σήμερα έως και την 4η Οκτωβρίου στην Αττική.

Μεταξύ αυτών ευέλικτα ωράρια εργαζομένων, υποχρεωτική τηλεργασία, μετακινήσεις ανά κύματα προς και από την εργασία και εκτεταμένοι έλεγχοι rapid test σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την απρόσκοπτη, συνεχόμενη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, όπως είναι τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως τα νοσοκομεία. Ειδικά για την Αττική έχει αποφασιστεί η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων, που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS