Διαρροή σε αγωγό αερίου στο Παγκράτι: Βρέθηκε η αιτία - Συνεργεία της ΔΕΠΑ στο σημείο, δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης

Διαρροή σε αγωγό αερίου στο Παγκράτι: Βρέθηκε η αιτία - Συνεργεία της ΔΕΠΑ στο σημείο, δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Πέμπτης στο Παγκράτι εξαιτίας διαρροής αερίου. Αυτή την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες των συνεργείων της ΔΕΠΑ, για την επιδιόρθωση του αγωγού φυσικού αερίου, απ' όπου προήλθε η διαρροή, στη συμβολή των οδών Αινείου και Πύρρου.

Η διαρροή προκάλεσε συναγερμό στις Αρχές και στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία σε απόσταση 50 μέτρων.

Στο σημείο έχει μεταβεί και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόβλημα και να συντονίσει τις ενέργειες για την παροχή κάθε βοήθειας προς τους κατοίκους που ξεσπιτώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία ένα λεωφορείο για να βολευτούν προσωρινά οι άνθρωποι και να μην κάθονται στο κρύο, μέχρι να δοθεί η άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, καθώς οι τεχνικοί της ΔΕΠΑ εντόπισαν αμέσως το σημείο της διαρροής, διέκοψαν την παροχή φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου και προχωρούν στην αποκατάσταση της βλάβης.

Στο σημείο βρίσκεται και συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, καθώς οι αγωγοί των δύο εταιρειών είναι πολύ κοντά.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από την Αστυνομία, ενώ απομακρύνθηκαν συνολικά 27 ένοικοι από τις τρεις πολυκατοικίες, δίπλα στο σημείο της διαρροής.

Επίσης, παραμένουν για κάθε ενδεχόμενο σε επιφυλακή 15 πυροσβέστες με πέτε οχήματα.

Σημειώνεται πως οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι έσπασε αγωγός της ΕΥΔΑΠ με συνέπεια να προκληθεί ζημιά στον αγωγό αερίου που βρίσκεται στην περιοχή και συγκεκριμένα στις οδούς Πύρρου και Αινείου, ενώ υπήρχε εντολή για εκκένωση πολυκατοικιών στην περιοχή.

Παράλληλα, για να επιληφθεί της διαρροής η Πυροσβεστική, είχε γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Φιλολάου στο ύψος της οδού Φρύνης και στην οδό Ιλιάδος από το ύψος τους οδού Φρύνης.

Σύντομα η αποκατάσταση λένε πηγές της εταιρείας διανομής αερίου
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εταιρεία Διανομής Αερίου, πρόκειται για ένα περιστατικό ρουτίνας το οποίο δεν προκαλεί ανησυχία για τις πολυκατοικίες στο σημείο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα όλα ξεκίνησαν όταν προκλήθηκε τρύπα σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Από το νερό που ανάβλυζε προκλήθηκε οπή στον αγωγό αερίου της περιοχής, η οποία ωστόσο αποτελεί μία διαχειρίσιμη βλάβη.

Στο σημείο βρίσκονται τα αρμόδια συνεργεία και εκτιμάται μάλιστα πως η αποκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο ώρες. Η εκκένωση δε των πολυκατοικιών έγινε για προληπτικούς λόγους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS